Haberler

Müftü Soğutmalı Tabutu İnceledi

Karabük'te 2 Girişimci Tarafından Yapılan Soğutmalı Tabutu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu İnceleyerek, Yapılan Projenin İnsanlar İçin Hizmet Bakımından Önemli Bir Çalışma Olduğunu Belirtti.

Karabük'te 2 girişimci tarafından yapılan soğutmalı tabutu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu inceleyerek, yapılan projenin insanlar için hizmet bakımından önemli bir çalışma olduğunu belirtti.

Girişimcilerden Melih Sesver ve Mesut İnce'den tabut hakkında bilgiler alan Müftü Kolukısaoğlu, iki girişimciyi tebrik ederek, böyle bir faydalı tabutu yaptıkları için kutladı.

Müftü kolusısaoğluna bilgiler veren Melih Sesver, "2 yıl önce çevre köylerdeki camilerden bize morg şeklinde talepler geliyordu. Biz bunları yapıyorduk. Fakat morgdan daha kullanışlı bir şey nasıl olabilir diye düşündük ve klimalı tabutlar yaptık. Taşınabilir bir şekilde yaptığımız için rahatlıkla kullanabilir diye düşündük. Klimalı tabutumuz tamamen metal yapımdır. Paslanmaz malzemeden yapılan bu klimalı tabutun izolasyon sistemi ile yalıtımını yaptık. Motor kısmı ile borularla tabutun için eksi sıfırın altında soğutuyor. Yaptığımız bu tabutlara tabutun içinin soğukluğunun belli olması için termometre de koyduk. Şuan günde 3 tane yapıyoruz. Ancak talep başvurusu arttığından yatırım yaparak yeni bir tesis kuruyoruz. Diğer yandan klimalı tabut talebi artığından Türk Patent Enstitüsüne başvuruda bulunarak patentini alacağız" dedi.

Yapılan projenin çok iyi icat olduğunu söyleyen Karabük İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, "Gayet güzel olmuş, ben ilk defa böyle bir tabut görüyorum. Seyyar bir morg görevini gören bu soğutmalı tabut, günümüzde cenazenin uzaktaki yakınlarının gelmesini beklemek için evde bekletilebilir. Güzel bir proje ve ilk yapılmaya rağmen bu tabut daha hafif bir şekilde dizayn edilebilir. İnsanlarımız için hizmet bakamından önemli bir çalışma olmuş. Tabut dini yönden de iyi olmuş. Ancak cenazeye esas olan zamanında toprağa vermektir. Zenginlerimiz, derneklerimiz, camiye yardım yapıyorlar. Onlar bu tabuttan birer tane alıp camilerimize verilebilir" dedi.

Soğutma sistemi ile içinde bulunan metal borularla soğutulan tabut 3 farklı modelde yapılarak fiyatı bin 100 ile bin 400 YTL arasında değişiyor.

(YE-ET-Y) 12.03.2008 16:56 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title