Haberler

Müezzinoğlu: Işid Yaralısı da Olsa Tedavi Ederiz" Haberine Ek

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Asker Hastanesi Şehitliği'nin temelini attı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Asker Hastanesi Şehitliği'nin temelini attı. Edirne Belediyesi, Türkiye Şehitleri İmar Vakfı ve Şehit Aileleri Derneği katkılarıyla eski Askeri Hastane karşısında Kemerdere mevkiinde yapılacak şehitliğin temel atma törenine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanı sıra Makedonya Devlet Bakanı Nejdet Mustafa, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, Türkiye Şehitleri İmar Vakfı Başkanı Ali Muhittin Arel, Edirne Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ali Vardar, gaziler ve şehit yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Temel atma töreni, şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı. Törende konuşan Makedonya Devlet Bakanı Nejdet Mustafa iki ülkenin kardeş olduğu, Balkan Savaşları'nda hayatını kaybeden hastaların da Edirne Asker Hastanesi'de tedavi edildiğini ve bazılarının da bu şehitlikte gömülü olduğunu söyledi.

'ŞEHİTLER TOPRAK ALTINDAN TOPRAK ÜSTENE ÇIKACAKLARö

Vatan için canlarını hiçe sayıp şehit olan askerlerin toprak altından olan bedenlerinin şehitlik anıtıyla toprak üzerine çıkacağını belirten Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise şunları söyledi:

"Canını toprak uğruna, bayrak uğuna ezan uğruna feda eden şehitlerimizin aziz hatıralarını bugün burada bir farklı boyutunu yaşata bilmek adına bulunuyoruz. İnanıyorum ki bu özü ve gereği 77 milyon ülke insanımızın tamamında var olan bu hasreti, gelecek nesillere aktarmak ve onlarında bu duygularıyla dünya medeniyetindeki yarışta güçlü bir şekilde rol almalarını sağlamamız gerek. Buradaki şehit olan askerler ölüme korkarak değil koşarak gittiler. Anneleri sevdikleri eşleri onları vatan için canlarını vermeye ve bu şerefe nail olma duygusuyla gönderdiler. Dolayısıyla bu duyguları gelecek nesle taşımak için önemli rol oynayacak önemli bir toprak altında kalanı toprak üstüne çıkarabilecek bu şehitliğin en kısa zamanda tamamlanmasını temenni ediyorum"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da konuşmasında, şehitlik anıtının geçtiğimiz aylarda 5 bin 3 askerin kimliği tespit edilerek projesi hazırlayarak yapımına karar verildiğini, eski askeri hastanede 50 binden fazla askerin tedavi edilirken şehit olduğunu hatırlattı. Konuşmaların ardından temel atma törenine katılanlara Kurtuluş Savaşı'nda askerin bir öğün yemeği olan ekmek ve üzüm hoşafı ikram edildi. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ve beraberindeki protokol üyeleri, Asker Hastanesi Şehitliği'nin temelini attı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu temel atma töreninin ardından il binasında partililerle bir araya gelerek, şehirden ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Recep Gürkan Makedonya Işid Politika Güncel Haberler

title