Haberler

Mtso, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne İmza Attı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni imzaladı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni imzaladı.

Türkiye'de sözleşmeyi imzalan 4'üncü oda olan MTSO'nun, sözleşme ağına katılması nedeniyle Mersin Marina'daki bir kafede imza töreni düzenlendi.

BM Türkiye Mukim Koordinatörü ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı

(UNDP) Türkiye Mukim Temsilcisi Shahid Najam, Vali Yardımcısı Hüseyin Parlak, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, merkez Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, merkez Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım ile iş dünyasından temsilcilerin katıldığı tören, Mersin Polifonik Korolar Derneği Umut Işığı Korosu'nun Şef Engin Aktuğ yönetiminde verdiği mini konserle başladı.

BM Türkiye Mukim Koordinatörü Najam, konser sonrası söz alarak, izleyicilerden alkış alan koronun elemanlarını kutladı.

Koroda yer alan küçük çocuklara seslenen Najam, "Çok etkilendim. O kadar büyülendim, o kadar hoşuma gitti ki, bu ana şahit olduğum için onur duydum. Sizler yaratıcılığı, sadece Türkiye'nin değil, insanlığın geleceğini temsil ediyorsunuz. Sadece Türkiye için değil, bütün insanlık için umutsunuz, geleceksiniz ve bütün insanlığın kaderisiniz. İnşallah çoğunuz ileride, ünlü İtalyan şarkıcı Pavarotti gibi çok tanınan birer ikon olursunuz" dedi.

Dernek Başkanı Selma Yağcı'ya da Türkiye'de böyle bir hareket başlattığı için teşekkür eden Najam, "BM bütünüyle, özellikle Türkiye'deki bütün çalışanlarıyla her zaman sizlere destek olmaya hazırdır. Sadece bir telefon uzağındayız ve sizlere de destek vermek için hazırız" diye konuştu.

Mini konserin ardından Küresel İlkeler Sözleşmesi Türkiye Sorumlusu ve UNDP Özel Sektör Proje Yöneticisi Hansın Doğan, sözleşmeyi tanıtan sunum yaptı.

-"Amaç, farkındalık yaratmak"-

MTSO Başkanı Aşut, imzalayacakları sözleşmenin ortakları arasında yer alarak, insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele başlıkları altında toplanan 10 ilkeye uyacaklarını beyan ettiklerini bildirdi.

MTSO olarak tüm bu konuları zaten uyguladıklarını, ancak farkındalık yaratarak tüm firma ve kurumların bu işin bir parçası olmalarını sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Aşut, şöyle konuştu:

"Sözleşme, özel sektörün sürdürülebilir bir dünya için vazgeçilmez bir aktör olduğunu mevcut verilerde açıkça ortaya koymaktadır. Evrensel nitelik taşıyan 10 ilke ise bu özelliklere sahip ve sürekli rekabet içindeki iş dünyasına ortak bir kalkınma kültürü oluşturmayı hedefler. Gelin hep birlikte Mersin iş dünyasını bu kültürle tanıştıralım."

Küresel İlkeler Sözleşmesi ağına dahil olarak, çalışmalara bütünsel bir kurumsal sorumluluk yaklaşımıyla devam edeceklerine işaret eden Aşut, sözleşmeyi imzalayan şirketlerin yayınladıkları raporların, bu şirketler için hem prestij, hem de şeffaflık unsuru olduğunu ve orta vadede ekonomik kazançlarını, fırsatlarını artırdıklarını kaydetti.

-MTSO, Türkiye'de sözleşmeyi imzalayan 4. oda-

BM Türkiye Mukim Koordinatörü Najam da, MTSO'nun Türkiye'de Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni imzalayan 4. oda olduğunu belirterek, kutladı.

Sözleşmedeki 10 ilkenin eşitlik ve sürdürülebilirlik ile büyümenin bir teyidi ve kilit noktası olduğunu ifade eden Najam, "Hepinizi tebrik ediyorum. Çünkü sizler burada altına imza atacağınız 10 ilkeyi tam anlamıyla taahhütte bulunarak eminim ki, insan haklarına saygılı olacaksınız. Korunması için elinizden geleni yapacaksınız ve bu doğrultuda çalışmalar yürüteceksiniz" dedi.

İlkeler içinde yer alan çevre konusuna da değinen Najam, şunları kaydetti:

"Bizler gelecek kuşaklara var olan kaynakları bırakmakla yükümlüyüz. Üretim ve tüketim olgularımızı, modellerimizi, doğal kaynaklarımızı gelecek kuşaklara bırakacak şekilde kullanmalıyız. Biz bunu gelecek kuşağa borçluyuz.

Sizlerin, tam sorumluluk bilinciyle bu ilkelere imzanızı attığınızı bildiğim için takdire şayan bir harekette bulunduğunuzu yürekten düşünüyorum. Biz yapacağımız faaliyetlerde öyle bir dünya yaratmalıyız ki, ekonomik açıdan olsun, sosyal açıdan olsun dünyayı gelecek nesillere en iyi fırsatların yaşanabileceği bir şekilde bırakmalıyız."

Konuşmaların ardından MTSO Başkanı Aşut ve BM Türkiye Mukim Koordinatörü Najam, sözleşmeyi imzaladı.

Aşut, imza töreninden sonra, Najam'a "Mevlana'nın sakin kasesi" olarak adlandırılan hediyeyi verdi.

- MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Birleşmiş Milletler Şerafettin Aşut Türkiye Mersin Yerel Haberler

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Balıkesir'de bıçaklanarak katledilen kurye öğrencinin cinayet anı görüntüler ortaya çıktı

Balıkesir'de bıçaklanarak katledilen kurye öğrencinin cinayet anı görüntüler ortaya çıktı

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title