Haberler

Mosturoğlu: "Bazı Kulüpler Avantaj Sağladı"

Fenerbahçe Kulübü Hukuksal İlişkilerden Sorumlu Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Kötü ve Çirkin Tezahüratlarla İlgili Sezon Ortasında Yapılan Talimat Değişikliğiyle, Bazı Kulüplerin Avantaj Sağladığını İfade Ederek, 'Talimat Değişikliği Öncesinde Ev Sahibi Sıfatıyla Oynanan Maçlarda Meydana Gelen Küfür Sebebiyle, Defalarca Ceza Alanlar ile Küfüre İlişkin Olarak Hiç Ceza Almayanlar Arasındaki Sportif Yarışmaya, Bu Talimat Değişikliğiyle Müdahale Edilmiş ve Müdahale Edilmiş Ortamda Sportif Yarışma Sürdürülmüştür' Dedi.

Fenerbahçe Kulübü Hukuksal İlişkilerden Sorumlu Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, kötü ve çirkin tezahüratlarla ilgili sezon ortasında yapılan talimat değişikliğiyle, bazı kulüplerin avantaj sağladığını ifade ederek, ''Talimat değişikliği öncesinde ev sahibi sıfatıyla oynanan maçlarda meydana gelen küfür sebebiyle, defalarca ceza alanlar ile küfüre ilişkin olarak hiç ceza almayanlar arasındaki sportif yarışmaya, bu talimat değişikliğiyle müdahale edilmiş ve müdahale edilmiş ortamda sportif yarışma sürdürülmüştür'' dedi.

Fenerbahçe Kulübü'nün Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında, başkan vekili ve basın sözcüsü Nihat Özdemir'den sonra söz alan Mosturoğlu, talimat değişikliğinin ligdeki sportif yarışmayı etkilediğini vurgulayarak, Fenerbahçe'ye verilen cezalar ve diğer kulüplere verilen cezaların karşılaştırması ile Aziz Yıldırım'ın aldığı ceza ile diğer bazı kulüp başkanlarına yönelik uygulamaların kıyaslamasını yaptı.

Mosturoğlu, şöyle devam etti:

''20.10.2006 tarihine kadar karara bağlanmamış dosyalar hakkında yeni talimat hükümleri uygulanır. Bu talimat değişikliğinden önceki tarihte Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan Galatasaray-Beşiktaş maçındaki kötü ve çirkin tezahürat nedeniyle her iki kulüpte Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi. Kurul 19.10.2006 tarihinde her iki kulüp için de ceza kararı vermiştir. Yürürlük tarihi 20.10.2006, yani bir gün önce karar verilmiş. Kulüpler bu karar için Tahkim Kurulu'na gitmişler. 2 Kasım 2006 tarihinde küfür cezaları onanmış. Yani talimat değişikliğinden sonra cezaya hükmedilmiş ve bu şekilde her iki kulüp açısında da 1. ceza oluşmuştur.

Beşiktaş Kulübü daha sonra Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan müsabakada meydana gelen çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle de PFDK'ya sevk edilmiştir. 30 Kasım 2006'da ikinci kez para cezasıyla cezalandırılmıştır.

Halbuki futbol disiplin talimatının 31. maddesinin 3. paragrafına göre Beşiktaş'a verilmesi gereken ceza, 1 maç seyircisiz oynama cezasıdır. Bu durumda Beşiktaş Kulübü 17. haftada Kayserispor maçını seyircisiz oynaması gerekirken seyircili oynamıştır.

Beşiktaş gibi Galatasaray Kulübü de talimat değişikliği sonrasında ilk kesinleşmiş cezası önceki Galatasaray-Beşiktaş maçıyken, daha sonra Galatasaray-Sivasspor maçıyla ilgili PFDK'ya sevk edildi.

PFDK sevk üzerine küfürden ceza tayinine yer olmadığına karar vermiştir. Böylece Galatasaray seyircisiz oynama cezasından kurtulmuştur.

Galatasaray-Sakaryaspor müsabakasında da kötü ve çirkin tezahürat vardır, ama burada PFDK'ya sevk dahi yoktur. Galatasaray Kulübü son olarak Kadıköy'de Fenerbahçe'ye karşı yaptığı maçta, her üç temsilcinin raporunda da küfüre ilişkin tespit olmasına rağmen, bu konuda PFDK'ya sevk edilmemiştir.''

Mosturoğlu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım'a verilen cezalarla, diğer bazı kulüp yönetici ve başkanlarının söylemleri sonrası aldıkları cezaları da kıyaslayarak, PFDK'nın, adli soruşturma konusu üzerine yaptığı açıklamadan dolayı başkan Yıldırım'a verdiği cezanın, kendisine verilen yetkinin aşılması mahiyetinde olduğunu ileri sürdü.

Şekip Mosturoğlu, bazı söylemleri nedeniyle, Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Adnan Polat hakkında işlem yapılması gerekirken, bunun yapılmadığını iddia etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title