Haberler

Moskova'da Blues Coşkusu

Rusya'nın Başkenti Moskova'da Bu Yıl 4.'sü Düzenlenen Uluslararası Blues Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu.

Rusya'nın başkenti Moskova'da bu yıl 4.'sü düzenlenen Uluslararası Blues Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Dünyanın dört bir yanından ünlü blues sanatçılarının, başkentin Lefortovo dinlenme parkında verdiği açık hava konseri Moskovalı müzikseverlerden büyük ilgi gördü. ABD'den Anna Popovic, Marc Ford, İsrail'den Sobo, Ukrayna'dan Kiev Blues Union, Estonya'dan Green Spirit, Rusya'dan The Chill Out Blues Band, Vladimir Demyanov, Arsen Shomahov, The Crossroadz Hot Rod Band, Off Beat, Aleksey Arganovskiy gibi ünlü isim ve grupların katıldığı festival, blues hayranlarına unutulmaz anlar yaşattı. Rus blues sanatçısı

Mihail Mishuris, "Moskova'da 10 yıldan beri blues sanatçılığı yapıyorum. Ama burada toplanan sanatçıların çoğunu ilk kez görüyorum. Yurtdışından gelen blues ustalarının çıkışlarını özellikle merak ediyorum. Bugünkü festivalin yeni arkadaşlar edinme ve onların blues tecrübelerinden yararlanma imkanı sağlayacağı için çok mutluyum" diye konuştu.

Kız arkadaşıyla festivali izlemeye gelen blues hayranlarından Mihail Solovyev ise, "Blues müziğini çok seviyorum. Bence bu müzik, tüm diğer çağdaş müzik dallarının temelini oluşturmakta. Tabii ki Moskova'da blues festivali yapılacağını öğrenince, bu fırsatı kaçıramazdım. Ünlü blues ustalarını bir arada görmek çok harika bir duygu" dedi.

Blues müziği hayranı bazı seyircilerin ilginç dansları da festivalde dikkat çekti.

(AK-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title