Haberler

Miyuki Konnai Dehşet Anlarını Anlattı

Güncelleme:

Bayram Oteli enkazından yaralı olarak çıkarılan, Miyuki Konnai, enkaz altında yaşadıklarını anlattı.

Van'da 5.6 büyüklüğündeki deprem sonrası yıkılan Bayram Oteli enkazından yaralı olarak çıkarılan, Japonya'dan gelen yardım kuruluşu gönüllüsü Miyuki Konnai, "Karanlıktan çok korkuyorum. Enkaz altında açık kalan bilgisayarımın ışığı, ümidimi artırdı" dedi. Vücudundan hafif yaralı olarak çıkarıldı.

Konnai, otelin 3. katındaki 310 numaralı odada kaldığını, deprem ile binanın yerle bir olduğunu kaydetti. Kendisinin de odada mahsur kaldığını ifade eden Konnai, umudunu hiç kaybetmediğini anlattı. Otel enkazında saatlerce kurtarılmayı beklediğini belirten Konnai, "Kimse Var Mı?" sorusuna, Türkçe olarak "Var" dediğini aktardı. Buzdolabının dolabının açıklığından su aldığını, laptop bilgisayarın ışığından yararlandığını belirten japon yardımsever, Türkleri çok sevdiğini dile getirdi.

Türkiye ile Japonya'nın dost olduğunu vurgulayan Konnai, bayramda 200 kiloluk dana kestirerek, etlerini muhtaçlara dağıttıklarını anlattı.

- VAN

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title