Haberler

Miss Gibi Vurgun!

Aralarında İran Güzellik Kraliçesi Elnas Pirayesh'in de Olduğu Hacker Çetesi Kredi Kartlarını Kopyalayarak 2 Milyon YTL'lik Vurgun Yaptı .

ARALARINDA İRAN GÜZELLİK KRALİÇESİ ELNAS PİRAYESH'İN DE OLDUĞU HACKER ÇETESİ KREDİ KARTLARINI KOPYALAYARAK 2 MİLYON YTL'LİK VURGUN YAPTI .

Hesapları satın alıyorlardı

2005 yılında Marmaris'te düzenlenen Miss Pearl Of The World yarışmasında İran'ı temsil eden Elnaz Pirayesh'in de arasında olduğu hacker çetesi çökertildi. 14 kişilik şebekenin kredi kartlarını kopyalayarak 2 milyon YTL'lik vurgun yaptığı belirlendi. Çete, yabancı bankaların müşterilerine ait hesap bilgilerini satın alıyordu.

Pirayesh'in payı yüzde 30

6 ay boyunca aldıkları bilgilerle sahte kredi kartı basarak pırlanta ve altın satın aldıkları ortaya çıkarıldı. Çetenin alışverişler sırasında dikkat çekmemek için Elnaz Pirayesh'i kullandıkları öğrenildi. İranlı mankenin yüzde 30'luk kazanç payıyla şebekenin vurgunlarında yer almayı kabul ettiği de ifade edildi.

Miss gibi vurgun

İran eski güzeli Elnaz Pirayesh'in adı 2 milyon YTL'lik vurgun yapan bir çeteye karıştı. Kraliçe'nin evinden ziynet eşyalarının alımında kullanılan ayar ölçer çıktı.

Evinden ayar ölçer çıktı

İran eski güzeli olan ve bir dönem adı Necati Şaşmaz ile aşk dedikodularına karışan Elnaz Pirayesh, çeteci çıktı. Uzun süredir Türkiye'de yaşayan eski kraliçe, 2 milyon YTL'lik vurgun yapan çeteye % 30 komisyon karşılığında sahte kredi kartıyla pırlanta aldığı iddiasıyla gözaltına alındı. Mankenlik de yapan Pirayesh'i komisyon karşılığı müşteri olarak kullanan çetenin kadın lideri ile 12 adamı da operasyonda gözaltına alındı. Pirayesh'in evinde ziynet eşyalarının alımında kullanılan ayar ölçer ele geçirildi.

Tatile giderken yakalandılar

Sahte kredi kartlarıyla ziynet eşyalarını yanı sıra, elektronik eşya da aldıkları belirlenen çete üyelerinin Dubai'ye tatile gitme hazırlığındayken yakalandığı bildirildi. Manken Pirayesh ve çete liderinin de aralarında bulunduğu 14 kişi, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. 5 dil bilen ve arkeoloji eğitimi almak için geldiği Türkiye'ye gelen İranlı güzel, 2006 yılında oyuncu Necati Şaşmaz ile aşk yaşadığı iddialarıyla gündeme gelmişti. Pirayesh, ayrıca 'İnternette aşk dedikoduları' adlı bir kitap yazmıştı.

Çeteci İran güzeli!

İran eski güzeli Elnaz Pirayesh, 2 milyon YTL'lik vurgun yapan çeteyle ilgili olarak gözaltına alındı.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title