Haberler

Mısır Polisinden İhvan Karşıtı Gösterilere Müdahale

Güncelleme:

Mısır'ın başkenti Kahire'de askeri darbe ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı karşıtı gösteri düzenleyen eylemcilere polis müdahale etti.

Mısır'ın başkenti Kahire'de askeri darbe ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) karşıtı gösteri düzenleyen eylemcilere polis müdahale etti.

Başkentin merkezindeki Talat Harb Meydanı'nda bir araya gelen göstericiler, "Askeri darbe yönetimi düşsün", "Yaşasın gelecek devrim" şeklinde slogan attı, darbe yönetimi ve İhvan'ı eleştiren pankartlar taşıdı.

Polis, meydan ve çevresindeki sokaklarda gösterilere devam eden "3'üncü Akım" olarak da bilinen darbe ve İhvan karşıtı Ahrar Hareketi, Sosyalist Devrimciler Hareketi ve 6 Nisan Hareketi üyelerine göz yaşartıcı gaz bombasıyla müdahale etti. Gösteciler ise polise taş ve havai fişek atarak karşılık verdi.

Polis müdahalesinin ardından gösteriyi sonlandıran eylemciler, 25 Ocak devriminin 3'üncü yıldönümünde gösterilerini tamamlayacaklarını belirtti. - Kahire

Kaynak: AA / Güncel

Kahire Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title