Haberler

Mısır'daki Olaylar

Türkiye, Kahire'de oturma eylemindeki göstericilere yönelik saldırılar nedeniyle çıkan olaylarda çok sayıda can kaybı ve yaralanma olmasından üzüntü duyduğunu belirterek getirerek, bütün tarafların azami itidal ve aklıselim ile davranarak,...

Türkiye, Kahire'de oturma eylemindeki göstericilere yönelik saldırılar nedeniyle çıkan olaylarda çok sayıda can kaybı ve yaralanma olmasından üzüntü duyduğunu belirterek getirerek, bütün tarafların azami itidal ve aklıselim ile davranarak, şiddetten kaçınmaları gerektiğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kahire'de oturma eylemi yapan göstericilere yönelik saldırılar nedeniyle çıkan olaylarda çok sayıda can kaybı ve yaralanma meydana gelmesinden derin üzüntü ve kaygı duyulduğu dile getirilerek, hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa dilendi.

Açıklamada, "Mısır'ın içinden geçtiği demokratik dönüşüm sürecinde önemli bir aşama teşkil eden cumhurbaşkanlığı seçimlerine yaklaşılan bu günlerde, ülkede birlik ve beraberlik ruhunun korunmasına; toplumsal barış, huzur ve istikrarın idamesine her zamankinden daha fazla ihtiyaç bulunmaktadır" denilerek, bu çerçevede, geçiş sürecinin demokratik meşruiyet, ulusal birlik ve uzlaşı anlayışı temelinde ve katılımcı bir ruhla yürütülmesinin büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Mısır'da bütün tarafların azami itidal ve aklıselim ile davranarak, şiddetten kaçınmalarını ve görüşlerini barışçıl yöntemlerle ifade eden göstericilerin temel hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla gerekli tedbirlerin alınmasının beklendiği belirtilerek, "Türkiye tüm Ortadoğu bölgesinin geleceği bakımından önem taşıyan Mısır'daki tarihi değişim ve demokratik dönüşüm sürecini desteklemeye ve bu zorlu dönemde dost ve kardeş Mısır halkının yanında yer almaya devam edecektir" ifadesi kullanıldı.

- ANKARA

Kaynak: AA / Dünya

Dışişleri Bakanlığı Türkiye Kahire Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title