Haberler

Mısır'da Darbe Karşıtlarına Verilen İdam Cezaları

Memur Sen Genel Başkanı Gündoğdu: "Batının bu zamana kadar 'insan hakları' diye ikinci, üçüncü dünya ülkelerine 'Bakın, biz insan haklarına önem veriyoruz' dediği her şey şu anda ayaklar altına alınıyor" Hak İş Genel Başkanı Arslan: "Meşru olmayan mahkemelerin yargıladığı yargılamaları biz meşru görmüyoruz,

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Mısır'da darbe karşıtı 683 kişi hakkında verilen idam cezalarına ilişkin, "Batının bu zamana kadar 'insan hakları' diye ikinci, üçüncü dünya ülkelerine 'Bakın, biz insan haklarına önem veriyoruz' dediği her şey şu anda ayaklar altına alınıyor" dedi.

Gündoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "esasen darbeyle ve bu idam kararlarıyla öldürülenler Müslüman Kardeşler değil kardeşliğimizdir" ifadesini kullandı.

Söz konusu idamların sadece 683 insanın değil tüm insanlığın idam kararı olduğuna dikkati çeken Gündoğdu, "Yüzlerce kişinin idam kararını açıklamak ancak onları öldürmeye fikir olarak karar verip, işlediği bir suç olmasına bakmaksızın kararı verenlere göre suçlarının, 'darbelere karşı olmaları ve iradelerine sahip çıkmaları'dır ve bunun başka bir adı da yoktur. Sisi'nin bunu yapıyor olması anlaşılır bir şey çünkü darbeyle iş başına geldi, millet iradesinin yüzde 52 olarak yansıdığı sandığı ve sandıktan çıkanı yok sayarak iş başına getirildi. Ama şaşılacak şey dünyanın seyrediyor olması ya da çok cılız seslerin çıkıyor olması" diye konuştu.

Gündoğdu, söz konusu idamlara karşı dünyada dolaylı bir onaylama olduğuna işaret etti.

"Adaletin, herkese lazım olduğu gerçeğini hatırlatması lazım" diyen Gündoğdu, şunları söyledi:

"Bir gün, bugünkü adaletsizliğe, hukuksuzluğa, katliamlara, idamlara göz yumanlar bunun bir gün kendilerine de böyle bir hukuksuz yaklaşım olabileceğini düşünmeleri gerekir. Çünkü burada bir demokrasi anlayışı katlediliyor. Batının bu zamana kadar 'insan hakları' diye ikinci, üçüncü dünya ülkelerine 'Bakın, biz insan haklarına önem veriyoruz' dediği her şey şu anda ayaklar altına alınıyor. Batılı kuruluşlar boyutuyla bu insanlığın imtihanı ve bu imtihandan insanlık sınıfta kalacak gibi ama Türkiye'nin bu imtihanı vermesi lazım. Türkiye'nin her yerden bu hukuksuz kararları lanetlemesi lazım, bunu dünyaya haykırması lazım. Vicdanı olanların, vicdanlarını harekete geçirinceye kadar, bu idam kararları iptal edilinceye kadar, milletimizin üzerine düşeni yapması lazım. Avrupa ülkelerinin başbakanlarının, devlet başkanlarının, yöneticilerinin duyarsızlığına vicdanlı insanların bu zamana kadar olduğu gibi ses çıkarması lazım."

"Milyonlarca insanın katledilmesi hiç umurlarında değil"

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da Mısır'da geçen yıl yapılan darbenin aslında ne kadar derin, karanlık ve sonucunun ağır faturaları olacağını herkesin gördüğünü söyledi.

Batı kamuoyu ve Türkiye'deki bir kısım çevrelerin sırf Mursi karşıtlığı için darbecilere alkış tuttuklarına dikkati çeken Arslan, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Sayın Başbakan'ın darbe karşısındaki net tavrına çoğu çevrelerden itiraz gelmişti. Sayın Başbakan ve bizler bugün bir kez daha gördük ki ne kadar haklıyız. Keşke haklı olmasaydık, keşke bu darbe insanları katleden, insanları haksız, hukuksuz şekilde idam eden bir noktaya gelmeseydi" dedi.

Arslan, seçimle gelmiş bir cumhurbaşkanının darbeyle görevden uzaklaştırılması ve bütün yakınlarının bugün idam ile cezalandırılmasının çok üzücü bir durum olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Batının 'insan hakları' diye ağızlara pelesenk ettiği bu kavramların ne kadar içinin boş, batı tarafından ne kadar hukuksuz, hukuk devletinden, insan haklarından ne kadar yoksun olduklarının çok açık ifadesidir. Çünkü Batı kamuoyu olmak üzere Batı medyası ve batılı ülkeler, siyasetçiler eğer kendi çıkarları yoksa insanların ölmesi, idam edilmesi, binlerce, milyonlarca insanın katledilmesi hiç umurlarında değil. Bunlar için sadece çıkarları esastır, sadece dünyadaki hakimiyetlerin devamı esastır. Mazlum coğrafyaların sorunları çok daha derin ve can yakıcı. Bu sorunların çözümünü batıdan beklemek yerine kendi sorunlarımızı kendimizin çözeceği, kendi demokrasimizi kendimizin inşa edeceğimizi hiç unutmamak gerekiyor. Meşru olmayan mahkemelerin yargıladığı yargılamaları biz meşru görmüyoruz, bu idam kararlarını asla ve asla tanımıyoruz." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Gündoğdu Mahmut Arslan Memur Sen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title