Haberler

Milli Eğitim Bakanı Avcı Açıklaması

"Milli Eğitim Bakanlığı köklü bir kurum. Hafızası değerli bürokrasisi var. Ciddi başarılarımız var" "Eğitim, siyasal tercihlerimizin dışında mutabakatlar sağlamaya en uygun bir alandır"

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bakanlığının köklü bir kurum olduğunu belirterek, "Hafızası değerli bir bürokrasisi var. Ciddi başarılarımız var" dedi.

Adile Sultan Sarayı'nda basınla sohbet toplantısı düzenleyen Avcı, okulların açılma döneminin yaklaştığını belirterek, bunun geniş kitleleri ilgilendiren bir süreç olduğunu anlattı.

Basın yayın kuruluşlarının bu konuya yakından ilgi göstermesi gerektiğini bildiren Avcı, şunları söyledi:

"Sık tekrarlanan ve bizi rahatsız eden birtakım şehir efsaneleri var. Klişelerden rahatsızız. Birbirimizi yakından tanımıyor olmaktan kaynaklanıyor. Ne zaman bir çalışma yapsak 'Eğitim yaz boz tahtasına döndü' deniyor, bunlar bizi rahatsız ediyor. Milli Eğitimde yanlışlarımız olabilir, hep beraber düzeltelim. Ama 'Milli Eğitim yaz boz tahtasına döndü' denildi mi bu bir klişe yaklaşımdır. ya birinci ya da ikinci söylenen doğru. Değiştirmemiz lazım. Değişiklik yapılınca da durmadan bir şeyler değişiyor diye şikayet ediliyor. Türkler kendi kurumlarının faziletleri konusunda yeterince tatminkar olmayı beceremiyor. Kendi başarılarımızı küçümsemek gibi milli zaafımız var. Milli Eğitim Bakanlığı köklü bir kurum. Hafızası değerli bir bürokrasisi var. Ciddi başarılarımız var."

Okullardaki sanatsal ve sportif etkinliklere değinen Bakan Avcı, ölçme/değerlendirme sisteminin daha rasyonel, daha adil hale getirileceğini ifade etti.

Avcı, sekiz yıl içinde sosyal, sanatsal ve sportif alanlarda ki başarıları da sisteme entegre edeceklerini anlatarak, bir spor dalında belli başarıları olan, bir enstrüman çalan veya sosyal alanda belli başarılar sağlamış çocukların da başarılarını da sisteme entegre edeceklerini vurguladı.

Son dönemlerde tartışılan bütün konuların Milli Eğitim Bakanlığı'nın en az üç yıl üzerinde çalıştığı işler olduğunu bildiren Bakan Avcı, şöyle devam etti:

"Milli Eğitim Bakanlığı'na güvenin. Yaptığı yanlışlardan ders çıkarmasını bilen, onları tasfiye etmesini bilen, eleştirilerden yararlanmasını bilen bir kurum, hepimizin kurumu. Basınımızın, uzmanlarımızın eleştirilerini çok önemsiyoruz, ama zaman zaman bir takım klişe eleştirilerin öğretmen/veli/öğrencilerden oluşan bu devasa aileyi çok üzdüğünü, yıprattığını da belirtmek istiyorum. Kurum adına her şeyi tekrar konuşabiliriz. Biz siyasiler olarak, yöneticiler olarak bu söylediklerimize uyuyor muyuz? Eğitim, siyasal tercihlerimizin dışında mutabakatlar sağlamaya en uygun bir alandır. Farklı yerlerden konuşuyor olsaydık mutabakat talebi o kadar meşru zemine dayanmıyor olabilirdi, ama burada meşru bir zemin var. Eğitim bütün toplumsal kesimlerin ortaklaşabileceği en meşru zemindir, bu zeminde daha çok istişare ederek, daha çok ortaklaşarak yol alacağız, siz basın mensupları ve eğitim uzmanlarının desteğinizi bekliyoruz."

Toplantıya, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Tekin, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Emin Karip ile Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Ekici'nin de aralarında yer aldığı bazı basın yayın kuruluşlarının temsilcileri katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title