Haberler

Milletvekili Ünal, Esnafın Sorunlarını Dinledi

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen toplantıya katıldı.

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen toplantıya katıldı.

Grant TESK Otelde düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, "AK Parti hedefleri olan bir parti. Bugün artık Ordu'da da 10 yıl, 20 yıl sonranın hesapları yapılıyor" dedi.

Talepler üzerine bir çalışma yapacağını ve istişareler yaparak bu sorunların ortadan kaldırılacağını dile getiren Ünal, "Sizin talepleriniz bizim için çok önemli. Notlarımı aldım, vermiş olduğunuz dosyayı da aldım. İnşallah bu talepleriniz üzerinde bir çalışma yapacağım. Yine tekrar böyle güzel bir toplantı düzenleyerek bunların istişaresini yapacak ve bu taleplerin çözüme kavuşması için bir çalışma yapacağız. Biz meclisin tatile girmesiyle birlikte seçim bölgemize geldik. İlçelerimizi gezdik, yapılan yapılamayan yatırımları yerinde gördük. Esnaflarımızla bir araya geldik, talepleri varsa onları dinledik. Bizlere memnuniyetlerini ileten vatandaşlarımızın konuları ile ilgilendik. Ben şunu görüyorum, il merkezimiz ve ilçelerimiz tamamen bütünleşmiş durumda. Bu da bizim gerçekten büyük şehir olduğumuzu hissettiriyor" diye konuştu.

"AK PARTİ HEDEF KOYAN BİR PARTİ"

AK Parti'nin 2023 hedefi olduğunu hatırlatan Milletvekili Fatih Han Ünal, "AK Parti olarak hedefi 2023'e koymuş bir partiyiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümüne bazı hedefler koyduk. İş adamlarımız, esnafımız, sanayicilerimiz, çiftçimiz ile ilgili her türlü hedefler bunun içerisinde bulunuyor. Hatta bunu bir kitapçık olarak da bastırıp dağıttık. Şimdi daha önce bizim alışık olmadığımız bir şey var. Yani 10 yıl, 20 yıl sonrasını planlama adetimiz yok ama artık bunlar planlanıyor, Ordu'nun da bundan sonra her türlü potansiyelinin de hesaplanması gerekiyor. Taleplerimizi, isteklerimizi masaya yatırarak istişareler yaparak sonuca bağlamamız gerekiyor. Bütün STK'lar tek masa etrafında artık toplana biliyor, yıllar öncesine giderseniz bu pek mümkün görünmüyordu. Şimdi ilimizin menfaati adına konularımızı rahatlıkla tartışabiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Ünal'dan sonra söz alan Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Aydın Bostancıoğlu, 44 bine yakın üyelerinin olduğunu ve en büyük sorunlarının mahalle aralarına kadar giren AVM'lerin olduğunu söyledi.

Esnafın sorunlarını anlatan ve AK Parti hükümeti döneminde yapılan büyük ve ciddi yatırımlar için de ayrıca teşekkür eden Başkan Bostancıoğlu, "Önce bakkallardan başlamak istiyorum. AVM'lerle ilgili sorunlarımız var. Bu zamana kadar açılacağı kadar açıldı, bundan sonra açılacak olanların şehrin dışına açılmasını istiyoruz. Mahalle aralarına kadar girdiler, artık bakkallarımız ve diğer küçük esnafımız bitme noktasına geldi. Bizim için küçük esnaf için en büyük tehlike biz buna bir çare bulunmasını istiyoruz. Yeni esnaflık yapacak olan ilk kez kayıt olan ticarete atılacak olan kişilerden en az 5 yıl vergi muafiyeti istiyoruz. Dolmuş ve kamyon esnafına ÖTV'siz mazot istiyoruz. Kamyoncular Şoförler ve Otomobilciler Odası'na kayıtlı ama gidiyor belgeleri Ticaret ve Sanayi Odası'ndan alıyor. Bu da yanlış bir uygulama, bu yanlıştan da dönülmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Öte yandan toplantıya; AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Oda Meclis Başkanı Ufuk Ünal, Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Aydın Bostancıoğlu, Lokantacılar Odası Mehmet Kaya, Elektrikçiler Odası Başkanı Salih Aydoğan, Kahveciler Odası Başkanı Hüseyin Korkmaz, Bakkallar Odası Başkanı Mustafa Nasuhbeyoğlu, Belberler Odası Başkanı Yılmaz Bayram, Tuhafiyeciler Odası Başkanı Özcan Demirkol, Terziler Odası Başkanı Ekrem Ayan, Sebzeciler Odası Başkanı Alayttin Felek, Madenciler Odası Başkanı Necmettin Aktürk, Başkan vekili Ethem Yücel, Yönetim Kurulu Üyeleri Perşembe Esnaf Odası Başkanı Hacı Şahin ve Çatalpınar Oda Başkanı Saffet Bulu katıldı. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatih Han Ünal Şirin Ünal Ak Parti Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title