Haberler

Mgk'da Seçim Güvenliği Değerlendirildi

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. Terörle mücadelenin terör tehdidi bertaraf edilene kadar sürdürüleceği vurgulanan toplantıda, seçim güvenliği, Suriye, Irak ve Libya'daki gelişmeler değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında, Çankaya Köşkü'nde yapılan Nisan ayı olağan toplantısı yaklaşık 6. 5 saat sürdü. Toplantının ardından yayınlanan bildiride, ülke güvenliğini ilgilendiren iç ve dış gelişmelerin etraflı suretle ele alındığı ifade edildi. Bildiride şunlar kaydedildi:

"Terörizmle mücadelenin bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemde de yalnızca güvenlik boyutuyla değil, terörü besleyen ortamın tavsiyesini de içeren kapsamlı ve çok yönlü bir yaklaşımla sürdürülmeye devam edileceği vurgulanmıştır. Bu bağlamda, toplumun ve bireyin temek hak ve özgürlüklerinin zedelenmemesini teminen demokrasi ve insan haklarına saygının, her zaman olduğu gibi, devletimizin bu yöndeki çabalarının odak noktasını teşkil edeceğinin altı çizilmiştir.

Bu çerçevede, terör örgütü ve yandaşlarının insan hakları kisvesi altında gerçekleştirmeye çalıştıkları ve esasen halkımızın birliğini, bütünlüğünü, güvenliğini, huzurunu ve refahını hedef alan her türlü eylem ve girişimiyle mücadele edileceği ve bu kararlı yaklaşımın milletimizden alınan güven ve destekle terör tehdidi bertaraf edilene kadar sürdürüleceği vurgulanmıştır. "

-SEÇİM GÜVENLİĞİ-

Toplantıda, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak seçimlerin herhangi bir güvenlik sorunu yaşanmadan gerçekleştirilebilmesi için, bugüne kadar alınan ve alınması öngörülen güvenlik tedbirlerinin etraflı bir değerlendirmesinin yapıldığı kaydedilen bildiride, "Bu bağlamda, terör örgütü ve yandaşlarının halkımızın demokratik tercihlerini serbestçe ortaya koyabilmelerini engellemeyi amaçlayan teşebbüslerin, güvenlik güçlerimizce alınacak tedbirler ile ülkesine ve demokrasiye içtenlikle bağlı olan halkımızın sağduyulu yaklaşımı sayesinde başarıya ulaşamayacağına olan inanç teyit edilmiştir" denildi.

-IRAK SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNE DESTEK DEVAM EDECEK -

"Irak'ın siyasi, ekonomik ve sosyal alanlarda karşılaştığı sorunların ulusal uzlaşı temelinde bir an evvel aşılmasının sadece Irak'ın değil, tüm bölgenin istikrarına katkı sağlayacağı vurgulanmıştır" denilen bildiride, "Bu çerçevede, Irak'ın birliğine, istikrar, huzur ve kalkınmasına büyük önem atfeden Türkiye'nin, Irak halkının karşı karşıya bulunduğu bu sorunların çözülmesi yönündeki çabalara her türlü desteği vermeye devam edeceği kaydedilmiştir" ifadesinde bulunuldu.

-LİBYA VE SURİYE GELİŞMELERİ-

Bildiride toplantıda, Libya'da son dönemde yaşanan gelişmeler ve bundan sonraki süreçte atılabilecek adımların değerlendirildiği belirtilerek, şöyle devam edildi:

"Bu ülkede, gerçek bir ateşkesin bir an önce sağlanmasına, dost ve kardeş Libya halkına yönelik insani yardım faaliyetlerinin kesintisiz olarak sürdürülmesine ve Libya halkının meşru talepleri doğrultusunda siyasi değişim ve dönüşüm sürecinin başlatılmasına verilen önem vurgulanmıştır.

Türkiye'nin ayrıcalıklı bağlara sahip bulunduğu dost ve kardeş Suriye'de toplumsal olayların tırmanmasından ve yaşanan can kayıplarından duyulan derin kaygı ve üzüntü kaydedilmiştir.

Halkın siyasi, sosyal ve ekonomik alanlardaki meşru taleplerinin ve beklentilerinin karşılanması amacıyla yapılacağı açıklanan reformlar ve bu yönde şimdiye kadar atılan adımlar üzerinde durulmuş ve bu reformların tamamının en kısa zamanda hayata geçirilmesinin önemi vurgulanmıştır. Suriye yönetiminin bu yönde atacağı adımlara desteğimiz teyit edilmiş, güvenlik güçlerinin de halka yaklaşımlarında azami duyarlılık göstermesi gerektiğinin altı çizilmiştir.

Bu çerçevede, dost ve kardeş Suriye'de toplumsal barış ve istikrarın tesis edilmesi, şiddetin sona erdirilmesi ve can güvenliği ile temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınmasını teminen gerekli adımların ivedilikle ve kararlılıkla atılması yönündeki çabaların taşıdığı önem vurgulanmıştır. "

-ORTADOĞU VE KUZEY AFRİKA'DA YAŞANAN DEĞİŞİMİ-

Toplantıda ayrıca Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da yaşanmakta olan değişim ve dönüşüm sürecinin "dost ve kardeş ülkelerde" barış, istikrar ve refaha katkıda bulunacak şekilde sonuçlandırılmasına atfedilen önemin vurgulandığı da belirtilen bildiride, "Ülkemizin bölgesel ve küresel barışın tesisi yönünde kararlı bir şekilde çaba göstermeye devam edeceği ifade edilmiştir" denildi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title