Haberler

Mevsimlik Fındık İşçilerinin Çocuklarına Sanat Eğitimi

Her yıl Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden Ordu’ya fındık işçiliği yapmak amacıyla gelen mevsimlik işçi ailelerinin çocuklarına ‘sanat ve spor eğitimi’ verilecek.

Her yıl Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden Ordu'ya fındık işçiliği yapmak amacıyla gelen mevsimlik işçi ailelerinin çocuklarına 'sanat ve spor eğitimi' verilecek.

Altınordu Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis toplantısı Altınordu Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı. Belediye Başkanı Engin Tekintaş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya AK Parti, CHP ve MHP'li meclis üyeleri katıldı. Gerçekleştirilen meclis toplantısında meclis üyelerine yapılan ve yapılacak olan çalışmalar ile ilgili bilgi verilirken komisyonlardan ve müdürlüklerden gelen raporlar karara bağlandı. Toplantının ilave gündem maddesi olan ve her yıl Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden Ordu'ya fındık işçiliği yapmak amacıyla gelen mevsimlik işçi ailelerinin çocuklarının eğitim almasına imkan sağlayacak çalışmalar görüşüldü.

"Çocuklara sanat ve spor eğitimi verilecek"

Ordu Valiliği Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Altınordu Belediyesi ortaklığında yürütülecek olan 'Çocuk İşçi Değil, İstikbaldir' projesi hakkında konuşan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, projenin detaylarını aktardı. Tekintaş, "Her yıl fındık toplamak maksadıyla ilimize ve ilçemize mevsimlik işçiler geliyor. Mevsimlik işçilerin geldiği dönemde özellikle çocukların çalışma durumu olmayıp sanat ile uğraşmak isteyen, çeşitli alanlarda eğitime ihtiyaç duyan ve spor çalışmalarına katılacağı projeyi hazırlayan Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü bu projeyi bizimle birlikte yürütmeyi talep etti. Çalışmalar kapsamında gerek çocuk oyun alanları gerek eğitim gerekse sanat faaliyetleri gibi alanlarda Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüz ve Belediyemiz projeyi yürütüp çalışmaları noktalamış olacaklar" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Altınordu Belediyesi Engin Tekintaş Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title