Haberler

Mersin: Mersin'de Fuar Çalışmaları

Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (Mesiad) Başkanı Mustafa Güler, Fuarların Bir İlin Tanıtımı İçin Büyük Fırsat ve O İlin Ekonomisi İçin Kazanç Olduğunu Söyledi.

Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Mustafa Güler, fuarların bir ilin tanıtımı için büyük fırsat ve o ilin ekonomisi için kazanç olduğunu söyledi.

Güler, yaptığı yazılı açıklamada, Mersin'in 20. yüzyılın başında Doğu Akdeniz'de ilk sanayileşen ve ihracat iskeleleriyle dışa açılan bir kent olmakla birlikte, tarıma dayalı bitkisel yağ, pamuk işleme, dokuma tesisleri ve kereste tesisleriyle çoğulcu bir istihdam oluşturan, yabancı sermayenin de girdiği ilk kentlerden biri olduğunu kaydetti. Güler, limanıyla hinterlandı geniş alana yayılan bir ticaret merkezi olma özelliği taşıyan Mersin'in, ayrıca Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'ya (GSYH) katkılarıyla da ilk sıralarda yer alan Türkiye'nin en önemli illerinden olduğunu kaydetti. Serbest Bölgesi, Organize Sanayi Bölgesi ve büyük sanayi tesisleriyle de ticaretin yanında sanayileşme aşamasına gelmiş bir kent olan Mersin'in, doğusunda kurulma aşamasına gelen Seyhan-Kazanlı Turizm Projesi, batısında yer alan Kızkalesi turizm yöresiyle inşaatına başlanan 5 yıldızlı 5 adet otelleriyle turizm kenti olma aşamasına geldiğini ifade eden Güler, "Kongre turizmi için merkezde, doğusunda ve batısında yer alma çalışmaları sürdürülmekte, kayak turizmi için Karboğazı gündeme oturmuş bulunmaktadır.Yatırımların ekonomik olgularının sürdürülebilirliğini temini için Mersin'e gelenlerin tarihi ve kültürel zenginliklerinin kaynağı olan Kilikya bölgesi ören yerlerini ve doğal güzelliklerini görme fırsatını yakalamaları için fuar organizasyonlarının en önemli faktör olduğunu görmekteyiz" dedi.

Fuar organizasyonuyla bu sektörlerin gelişmesi, ekonomilerinin canlanması yanında Mersin'in uluslararası tanıtımını da sağlanmış olacağını dile getiren Güler, şunları söyledi:

"Zira fuarları ziyaret edenler yalnızca görsel tatmin ve ticari alışveriş değil, turizmi de canlandıran unsurlar olduğundan doğusu ve batısıyla turizm tesislerine kavuşacak Mersin için fuar organizasyonunun anlamı, fuar kurmanın anlamı çok büyük önem taşımaktadır. Bu nedenlerle Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın tespitlerini doğru bulmakla beraber, fuar alanının yalnızca Adana'da olmasının Mersin'e ticari ve turistik anlamda bir katkı sağlayamayacağına, Mersin'in tanıtımına doğal ve tarihi güzelliklerinin fuara katılanlarca görülmesi fırsatının olamayacağına dikkat çekmek istiyoruz. MESİAD olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkanı'nın fuarların yönetim şekliyle ilgili düşüncesini paylaşıyoruz. Her iki kentin belediyeleri ve odalarından oluşan ortak bir fuar yönetimi oluşturulmalı ve fuar organizasyonlarını bu ortak yönetim gerçekleştirmelidir. Fakat bu yeterli değildir. Önerimiz; fuarların hem Adana hem de Mersin'de sırasıyla düzenlenmesidir. Bir fuar Adana'da düzenlendiğinde takip eden fuar Mersin'de olmalı, organizasyonu da mevcut ortak yönetim yapmalıdır."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title