Haberler

Mersin İdmanyurdu Nefes Aldı

Spor Toto Süper Lig'in 13.haftasında evinde Kardemir D.Ç.Karabükspor'u ağırlayan Mersin İdmanyurdu, maçı 2-1 kazandı.

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında evinde Kardemir D.Ç. Karabükspor'u ağırlayan Mersin İdmanyurdu, maçı 2-1 kazandı. Mersin İdmanyurdu, bu sonuçla ligdeki ikinci galibiyetini alırken haftalar sonra gelen 3 puanla nefes aldı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, sıkıntılı bir maç olacağını bilerek karşılaşmaya başladıklarını söyleyerek, "Özellikle rakibimizin oyun anlayışı da buna eklenince tabi kısa bir döngü içerisinde ilk yarı dönüp durduk. İkinci yarı biraz daha bilinçli olarak rakibin üzerine gitmeye başladık. Ama tabi ilk yarıdaki yaptığımız doğru takım savunması adına da ikinci yarı zaman zaman fireler verdik. Dolayısıyla kendi kalemizde de birkaç gol pozisyonu gördük. Genel anlamda maçın bütün olarak düşünürsek takımımızın üstün olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla haklı bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum. Tabi bu kadar stresli bir ortamda da böyle bir galibiyet almak gerçekten önemliydi. 11'e 11 oynarken kontra atak yemeyen takımımız, özellikle 11'e 10 kaldıktan sonra öyle bir pozisyon vermesi biraz irdelenmeli ve bizde bunu irdeleyeceğiz mutlaka. Oyunun son bölümlerinde hep puan kaybediyorduk ama bu sefer oyunun son bölümünde kazandık. Bütün oyuncularımı tebrik ediyorum" dedi.

Mersin İdmanyurdu takımından Murat Erdoğan ise, çok zor bir maç yaptıklarını dile getirerek, "Bulunduğumuz konum itibariyle artık çok fazla iyi oyunu önemsemiyoruz. Artık mutlak suratla bu kötü gidişe dur dememiz lazım. Bunun da tek yolu 3 puan almaktır ve bundan sonra ki haftalarda bu 3 puanı devam ettirmektir. Maça bakıldığı zaman çok iyi oynamadık. Biraz stres vardı üzerimizde. Birde rakip 10 kişi kalınca bu stres biraz daha da artı üzerimizde. Fakat tecrübeli arkadaşlarımız gerekeni yaptı" diye konuştu.

Mersin İdmanyurdu futbolcusu Nduka Morison Ozokwo da maça kontrollü başladıklarının altını çizerek, "Açıkçası hep beraber atak yapma düşüncemiz yoktu. Çünkü rakip takımda bizden bunu bekliyordu. Biz oyunu kontrollü bir şekilde oynadığımız zaman golü bulacağımızı biliyorduk. İlk yarıyı kontrollü güzel bir şekilde geçirdik. İkinci yarının başında hemen penaltı ve kırmızı kart geldi. Ancak 10 kişi kalan takımlar daha da bir motive oluyorlar. Böyle bir motivasyon kaynağı oldular ve golü buldular ama bizde golü bulunca maçtan galip geldik. Bunun için çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

KARDEMİR D.Ç. KARABÜKSPOR CEPHESİ

Kardemir D.Ç. Karabükspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, takımının oyunundan son derece memnun kaldığını vurgulayarak, "Yapılan mücadele özellikle 10 kişi kaldıktan sonra hem oyun disiplinine sahiptik hem de topa. Mücadele anlamında bu sonucu hak ettiğimizi düşünmüyorum. Tabi bir yerde bir eksik olunca oyun şablonumuzda değişiyor. Ama yinede golü bulduk hatta ondan sonra pozisyonları da bulduk. Son dakika talihsiz bir gol yedik. Hakem bugün özellikle ikinci yarı verdiği kararların bazılarında hata yaptığını düşünüyorum. Pozisyonlara çok uzak kaldı. Saygı duyduğum bir hoca ama bugün sağlıklı bir maç yönetmedi. Kararlar çok ucuzdu. Ama işler bu kadar ucuz değil. Çünkü demoralize oluyorsunuz. Takım ne kadar iyi mücadele etti, ne kadar koştu desek de belli bir kararlardan sonra takım acaba demeye başlıyor. Burada Mersin'e de başarılar diliyorum. Kazanmaları gereken maçtı ve kazandılar" şeklinde konuştu.

Kardemir D.Ç. Karabüksporlu oyuncu Jugurtha Hamroun ise Galatasaray maçından sonra Mersin'in kendilerine karşı çok iyi hazırlandığını görebildiklerini ifade ederek, "Hakem biraz daha maçı iyi yönetebilirdi. Özellikle penaltı pozisyonunda. Ama bu maçı unutup önümüzdeki maçlara bakmaktan başka çaremiz yok" yorumunu yapt.

Larrys Mabiala da oynamak istedikleri oyunu oynadıklarının belirterek, "Geride kontrollü oynadık ve kontra ataklarla pozisyon yaratmaya çalıştık. Top bizdeyken daha iyi, daha üretken oynayabilirdik. İkinci yarı daha iyi oynadığımızı düşünüyorum ama hakemin kararı ile bir anda geriye düştük. Ama tekrar geri dönmesi bildik. Geri döndükten sonra ikinci golü yediğimizde de o golü çıkartmak için yeteri kadar dakika yoktu ve maçı kaybettik" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Mersin İdmanyurdu Nurullah Sağlam Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title