Haberler

Mersin'de 'Nükleer Santrale ve Balık Çiftlikleri'ne Hayır' Mitingi

Mersin Nükleer Karşıtı Platform Bileşenleri Sözcüsü Kamer Gülbeyaz, Nükleer Santral ve Balık Çiftlikleriyle Mersin'in Önünün Kesilmek İstendiğini İleri Sürdü.

Mersin Nükleer Karşıtı Platform Bileşenleri sözcüsü Kamer Gülbeyaz, nükleer santral ve balık çiftlikleriyle Mersin'in önünün kesilmek istendiğini ileri sürdü.

Gülbeyaz, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde yaptığı açıklamada, 43 kurum ve kuruluştan oluşan Mersin Nükleer Karşıtı Platform Bileşenleri olarak Çernobil felaketinin yıldönümü olan 26 Nisan tarihinde Mersin'de "Nükleer santrallere ve balık çiftliklerine hayır" mitingi düzenleyeceklerini bildirdi.

Mersin'de bir nükleer santral yapılmak istendiğini aynı zaman balık çiftliklerinin Mersin kıyılarına getirilmeye çalışıldığını hatırlatan Gülbeyaz, " Mersinliler olarak bu kirletici projelerin Mersin'e getirilmesine karşı olduğumuzu haykırmak için 26 Nisan'da alanlarda olacağız. Mersin'e zorla dayatılan nükleer santral ve balık çiftlikleri aslında Mersin'in önünü kesen projelerdir. Çünkü Mersin, geleceğini turizme bağlamıştır" dedi.

Mersinliler olarak kesinlikle Akkuyu'nun turizme açılması ve nükleer santral yapılmaması konusunda direneceklerini söyleyen Gülbeyaz, "Gelin hep birlikte geleceğimize ve kentimize sahip çıkalım. Yoksa geleceğimize nasıl hesap vereceğiz. Kirliliğe meydan vermeyelim. Çok geç olmadan herkes bu mitinge katılmalı, kente sahip çıkmalı" diye konuştu.

(HK-HK-Y) 22.04.2008 16:57 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title