Haberler

Mersin'de Dev Köpek Balığı Yakalandı

Mersin'de, Balıkçıların Ağına Takılan Dev Köpek Balığı Vatandaşların İlgi Odağı Oldu. 3 Metre Uzunluğunda ve Yaklaşık 400 Kilo Ağırlığındaki "Camgöz" Cinsi Köpek Balığının Doğum Yapmak Üzere Olduğu Anlaşıldı.

Mersin'de, balıkçıların ağına takılan dev köpek balığı vatandaşların ilgi odağı oldu. 3 metre uzunluğunda ve yaklaşık 400 kilo ağırlığındaki "Camgöz" cinsi köpek balığının doğum yapmak üzere olduğu anlaşıldı.

Mersin'in Silifke ilçesi Ovacık beldesi açıklarında trol avcılığı yapan Kadir Dilgil adlı balıkçının ağına dev bir köpek balığı takıldı. Ağların bir bölümünü de parçalayan köpek balığı, güçlükle tekneye çekilerek Mersin'e getirildi. Mersin'de balıkçı Kadir Dilgil'e ait balıkçı dükkanının önünde vatandaşlara teşhir edilen "Camgöz" cinsi köpek balığı, meraklılar tarafından ilgiyle izlendi. Kimileri de köpek balığının cep telefonuyla fotoğrafını çekti.

Köpek balığını yakalayan balıkçı Kadir Dilgil, balığı Silifke sahillerinin 3-4 mil açığında yakaladıklarını belirterek, yolunu şaşırarak bu bölgeye gelmiş olabileceğini söyledi. "Camgöz" cinsi köpek balığının en tehlikeli köpek balıkları arasında yer aldığını ifade eden Dilgil, balığı turizm bölgelerindeki otellere satmayı planladığını belirtti.

Köpek balığı, balıkçı dükkanının önünde teşhir edildiği süre içinde vatandaşlar tarafından ilgiyle izlenirken, balığın doğum yapmak üzere olduğu anlaşıldı. Balıkçılar, alt kısmında yavrusunun bir bölümü görünen köpek balığının bir süre daha yakalanmasaydı, yavrusunu dünyaya getirebileceğini söylediler.

(HK-MT-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title