Haberler

Mersin: Başbakan İle Tartışan Çiftçinin Cezai Ehliyetinin Olup Olmadığı Araştırılıyor

Ankara 11. Asliye Ceza Mahkemesi, Mersin'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile tartışan çiftçi Kemal Öncel'in cezai ehliyetinin olup olmadığının araştırılmasını istedi. Çiftçi Öncel, mahkemenin talebi üzerine Mersin Devlet Hastanesi Psikiyatri Servisi'ne başvurdu.

Ankara 11. Asliye Ceza Mahkemesi, Mersin'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile tartışan çiftçi Kemal Öncel'in cezai ehliyetinin olup olmadığının araştırılmasını istedi. Çiftçi Öncel, mahkemenin talebi üzerine Mersin Devlet Hastanesi Psikiyatri Servisi'ne başvurdu.

Başbakan'a hakaret ettiği iddiasıyla daha önce Mersin'de hakkında açılan kamu davasından beraat eden Kemal Öncel için bu kez de, 13 Ocak 2005 tarihinde Meclis'te yaptığı eylem sırasında yine Başbakan'a hakaret suçu işlediği iddiasıyla Ankara 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açıldı. Dava kapsamında mahkemenin verdiği ara karar uyarınca, çiftçi Öncel'in cezai ehliyetinin olup olmadığının araştırılması istendi. Mahkemenin Mezitli Polis Karakolu'na ulaştırdığı yazı üzerine Öncel, cezai ehliyetinin araştırılması için bugün Mersin Devlet Hastanesi Psikiyatri Servisi'ne başvurdu. Hastane, Kemal Öncel'i buradan Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk ederken, evrağın takibinin emniyet tarafından yapılması istendi.

Öncel, mahkemenin talebiyle ilgili olarak Mersin Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, halk dilinde "deli" olup olmadığının araştırılması için devletin bir psikiyatri raporu istediğini belirterek, bu yapılanların kendisine acı geldiğini söyledi. AK Parti hükümeti döneminde yargıya siyasetin karıştırıldığını ileri süren Öncel, "Bu yapılanlardan sonra sırf hükümetle uğraşmakla kalmıyor, yargıyla da uğraşmak artık farz oluyor. Baştan şunu söylemek istiyorum, yargı bünyesinde çok ahlaklı savcılar, çok ahlaklı hakimlerimiz vardır. Bütününü kesinlikle kastetmiyorum ve benim psikolojimi bozacak her türlü hareketin içinde var olanlara sesleniyorum. Yargı, bünyesindeki bu kişileri dışlamadığı müddetçe, bu milletin hukukun üstünlüğüne olan inancı tükenecek, adalet duygusu bitecek, mahkemelere olan güveni sarsılacaktır" dedi.

Öncel, gazetecilerin sorusu üzerine, "Deli olup olmadığıma doktor karar verecek. Ama bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin idari ve yönetim kademelerinde hep deli muamelesi gördüm. Neden bugün bu davalar hızlandırıldı, neden böyle davalar üst üste açılmaya başlandı? Halkı yutturmak kimin haddine? Bir şekilde beni sindirdiler" diye konuştu.

Kemal Öncel, rapor için geldiği Mersin Devlet Hastanesi önünde yaptığı açıklamada ise, Ankara 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kamu adına Başbakan'a hakaret suçundan bir dava açtığını hatırlatarak, "Bu noktada da benim akli dengemin yerinde olup olmadığının araştırılması için Mersin Adliyesi'ne bir yazı yazmış. Mersin Adliyesi Mezitli Karakolu'na, Mezitli Karakolu Mersin Adliyesi'ne, savcılığa, mahkemeye oradan Emniyet Müdürlüğü'ne gönderiliyorum. Davayla ilgili olarak herkes topu birbirine atıyor. Ben ne yapacağımı artık şaşırdım. Deliysem deli kararı verilsin, akıllıysam akıllı raporu verilsin. Herkes sonuçlarına katlansın. Şu anda aslında kanuni prosedüre göre sol koluma kırmızı bir mührün vurulup polis kontrolünde getirilmem lazım. Hastaneye psikiyatrik kliniğinde deli miyim, değil miyim raporunun gerçekleşmesi için kendim müracaat ediyorum. Ama bu karar bile beni çok üzmüştür. Benim psikolojimi de bozdular. Bu bir süreç, nerelere varır bilmiyorum. Devleti kullanarak üstüme gelindiğinin altını da ısrarla çizmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title