Haberler

Merkez Bankası YTL'den Tl'ye Yeniden Dönüşün Tanıtımını Özel Bir Şirkete Verdi

Merkez Bankası 1 Ocak 2009 Tarihi İtibariyle Yeni Türk Lirası ve Yeni Kuruş'ta Yer Alan "Yeni" İbarelerinin Kaldırılarak Yeniden Tl ve Kuruş'a Dönüş Sürecinin Tanıtım İşini Özel Bir İletişim ve Halka İlişkiler Şirketine Verdi.merkez Bankası Bugün Bersay İletişim Şirketi ile Anlaşma İmzaladı. Anlaşmanın Koşulları ve Şirkete Ödenecek Konusunda Bir Bilgi Verilmedi.

Merkez Bankası 1 Ocak 2009 tarihi itibariyle Yeni Türk Lirası ve Yeni Kuruş'ta yer alan yeni ibarelerinin kaldırılarak yeniden TL ve Kuruş'a dönüş sürecinin tanıtım işini özel bir iletişim ve halka ilişkiler şirketine verdi.

Merkez Bankası, 1 Ocak 2009'da piyasa çıkacak Türk Lirası banknot ve madeni paranın kamuoyuna tanıtımına ilişkin olarak Bersay İletişim Danışmanlığı Şirketi ile bugün anlaşma imzaladı. Merkez Bankası anlaşmanın koşulları ve iletişim şirketine ödenecek bedel konusunda ise bir bilgi vermedi.

Merkez Bankası'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren Yeni Türk Lirası ve Yeni Kuruş' ta yer alan "Yeni"ibarelerinin kaldırılarak Türk Lirası (TL) ile alt birimi Kuruş (Kr) tedavüle çıkacağı, dolaşıma çıkacak banknot ve madeni paraların kamuoyuna tanıtılması amacıyla bir tanıtım faaliyetinde bulunulması ve söz konusu tanıtım faaliyetinin bir iletişim danışmanlığı şirketi ile ortaklaşa yürütülmesinin uygun olacağı düşüncesinden hareket edildiği belirtilerek "Tanıtım kampanyası kapsamındaki çeşitli hizmetlerin yerine getirilmesi ve faaliyetlerin gerçekleştirilmesi amacıyla, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile Bersay İletişim Danışmanlığı Ticaret A.Ş. arasında bugün anlaşma imzalanmıştır" denildi.

-TL VE KURUŞ İÇİN YENİDEN FARKINDALIK YARATMAK AMAÇLANIYOR

Açıklamada, kampanyanın dolaşıma çıkarılacak banknot ve madeni paralarla ilgili olarak ülke genelinde farkındalık yaratılmasının ve kamuoyunun bu konudaki bilgi düzeyinin pekiştirilmesinin amaçlandığı hatırlatılarak şu bilgi verildi:

"Bu kapsamda, TL banknot ve madeni paraların fiziki ve güvenlik özellikleri kamuoyuna tanıtılacak ve kullanıma ilişkin bilgilendirme yapılacaktır. Kampanya, teknoloji kullanımına yatkın olmayan, 60 yaş ve üstünde olan, kırsal bölgelerde yasayan, eğitim düzeyi düşük grup ile çocuklar ve görme özürlüler de dahil olmak üzere toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde, gerekli tüm iletişim araçlarının etkin kullanımı ile yürütülecektir".

Yeni bir emisyon grubunun tedavüle çıkacak olması nedeniyle kampanyada, yazılı ve görsel malzemeler ağırlıklı olarak kullanılacağı kaydedilen açıklamada " Bu kapsamda, kampanya tanıtım kitapçıkları, afiş, poster, broşür, etiket ve benzeri materyaller hazırlanacak, televizyon ve radyo basta olmak üzere medya hizmetlerinden yararlanılacak, özellikle yerel medyanın bilgilendirilmesi sağlanacak, sektörel yayınlarda bilgilendirme ve haber çalışmaları yapılacak, tanıtım kasetleri hazırlanacaktır" denildi. (ANKA)

(NÇ/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Katıldığı yarışma ile ünlenen Çitos Efe'nin son hali! Her gören aynı yorumu yapıyor

Katıldığı yarışma ile ünlenen Çitos Efe'nin son hali! Her gören aynı yorumu yapıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title