Haberler

Merkel, Kunz'la AB Dönem Başkanlığını Konuştu

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Berlin’e günübirlik çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Berlin'e günübirlik çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Avusturya Başbakanı Kurz, ziyaret kapsamında Almanya Başbakanı Angela Merkel ile iki görüşme ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme sonrasında iki lider basın açıklaması yaptı. Almanya Başbakanı Angela Merkel, görüşmede başta iki ülke arasındaki ilişkiler olmak üzere AB sorunları ve mülteciler konusunu ele aldıklarını söyledi. Avrupa'nın içinde küreselleşmenin sıkıntıda olduğu bir zamanda bir araya gelerek sorunları masaya koyarak paylaştıklarını belirten Merkel, görüşmede illegal yollardan Avrupa'ya gelen mültecilerle mücadele ilgi ilgili görüş alışverişlerinde bulunduklarını belirtti. Merkel, güçlü bir Avrupa'nın olması için aynı dili kullanma sorunlarının üzerinden daha rahat gelebileceğini söyledi. AB dönem başkanlığını devralacak Avusturya'ya destek için hazır olduklarını belirten Merkel, "Her zaman söylediğim gibi Avrupa dış politikada ortak hedefleri var, birlikte hareket etmemiz gerekiyor. G7 toplantısında bunun yeniden yaşadık" açıklamasında bulundu.

Mülteciler konusuna da AB ülkelerinin topluca çözüm bularak sorunu çözmelerinin daha akıllıca olacağını söyleyen Merkel, mültecilerin AB ülkelerine girişi konusunda sorunun Schengen çerçevesinde ele alınmasından yana olduklarını belirtti.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz ülkesinin devralacağı AB dönem başkanlığının önemli bir seçim öncesi dönemde devralacağını ve küresel sorunların çokça yaşandığı bir zamanda bulun da kolay olmayacağını söyledi. Dönem başkanlığımızın en önemli iki konusunun birincisinin İngiltere'nin birlikten ayrılması ve ikincisi ise 2021'den sonraki dönem için Birliğin bütçesinin oluşması olacağını belirtti. Kunz, "Dönem Başkanlığı süresi içerisinde AB ülkelerinin sınır ve iç güvenliğinin korunması olacaktır. İsrail'den geliyorum ve güvenli bir bölgede yaşamanın ne demek olduğu yakından gördüm. Bizin hedefimiz AB dış güvenliğinin sağlanması Froktex'in daha güçlü olmasını sağlamak istiyoruz. Bunu ve mülteciler konusunu Eylül'de yapacağımız liderler zirvesinde ele almayı hedefliyoruz" dedi. - BERLİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Avrupa Birliği Angela Merkel Avusturya Berlin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title