Haberler

Memur-Sen Tekirdağ İl Temsilcisi Topuz Açıklaması

"Toplu sözleşme hakkı Memur-Sen'in zaferidir" dedi.

Memur-Sen Tekirdağ İl Temsilcisi Ferruh Topuz,

"Toplu sözleşme hakkı Memur-Sen'in zaferidir" dedi.

Topuz, Memur-Sen Tekirdağ İl Temsilciliği binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Memur-Sen Konfederasyonu'nun toplu sözleşme talepleri ve eylemlilik süreci ile ilgili bilgiler verdi.

Memur-Sen'in toplu sözleşme yasasının çıkması için mücadele ettiğini belirten Topuz, "Toplu sözleşme hakkı, Memur-Sen'in zaferidir. Toplu görüşme sürecinde toplu sözleşmeye yönelik taleplerini ileten, ancak düzenlenen çalıştaya katılmayan bazı konfederasyonların toplu sözleşmeye sahip çıkma yarışında" dedi.

Topuz, 12 Eylül referandumu öncesi toplu sözleşmeyi anayasa değişikliği paketine koyduran, referanduma destek veren tek konfederasyonun Memur-Sen olduğunu anlatarak, Hizmet kolu toplu sözleşmesinin yasadan çıkarılmasını engelleyen konfederasyonun da Memur-Sen olduğunu ifade etti.

Toplu sözleşme yasasının çıkması için bu kadar mücadele eden Memur-Sen'in, toplu sözleşme sürecinden de başarıyla çıkacağını belirten Topuz, ekonomisi dünyanın en çok büyüyen ikinci ekonomisi olan Türkiye'de, bu şartlarda Memur-Sen olarak, ilk toplu sözleşmenin kamu görevlilerine motivasyon ve teşvik paketi niteliğinde olmasını istediklerini söyledi.

- TEKİRDAĞ

Kaynak: AA / Yerel

Memur Sen Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title