Haberler

Memur-sen 10.6 Milyar YTL'lik Teklifini 7 Milyar YTL'ye Çekti

Memur-sen, Daha Önce Hükümete Sunduğu 10.6 Milyar YTL'lik Zam Teklifini Sürpriz Bir Kararla 7 Milyar YTL'ye Çekti.

Memur-Sen, daha önce hükümete sunduğu 10.6 milyar YTL'lik zam teklifini sürpriz bir kararla 7 milyar YTL'ye çekti.

Hükümet ve yetkili memur konfederasyonları arasında devam eden toplu görüşmelerin 4. turu sona erdi. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, daha önce 10.6 milyar YTL olan tekliflerini revize ederek 6-7 milyar YTL'ye indirdiklerini kaydetti. Toplu görüşme sonunda açıklama yapan Aksu, Kamu Yönetim Reformu ile birlikte memurlara grevli toplu sözleşme hakkını savunduklarını hatırlatarak, "İtalya'da olduğunu gibi her ikisi birlikte yürütülebilir" dedi.

Daha önce memur maaşlarına 250 YTL seyyanen zam talep ettiklerini hatırlatan Aksu, böylece en düşük memur maaşının bin 50 YTL olmasını hedeflediklerini kaydetti. Tüm bu tekliflerinin 10.6 milyar YTL'lik bir rakama tekabül ettiğini belirten Aksu, "Yaptığımız değerlendirmede teklifimizi revize ettik. Böylece tazminat ve maaş katsayısına yüzde 2 + yüzde 2 zam yapılaması, denge tazminatı ödenmesi ve tüm memurlara 50 YTL seyyanen zam yapılmasını önerdik. Bu da yaklaşık 6-7 milyar YTL gibi bir rakam ortaya

çıkarıyor" diye konuştu.

Aksu, en düşük memur maaşının bin 50 YTL olması konusundaki taleplerinde ısrarcı olduklarını vurguladı. Bu yıl toplu görüşmelerin oldukça makul ve yapıcı bir havada geçtiğini ifade eden Aksu, buna katkısı olan herkese teşekkür etti.

(YZE-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title