Haberler

Berna Laçin, Medine Tweetini Eleştirenlere Dava Açıyor

Güncelleme:

Medine tweetinden sonra hakkında soruşturma başlatılan Berna Laçin, sosyal medyada kendini hedef gösteren kişiler için "Halkı galeyana getirdiler, bende şikayetçi olacağım" dedi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, oyuncu Berna Laçin hakkında sosyal medyadan yaptığı paylaşım nedeniyle"halkın dini değerlerini aşağılama" suçundan soruşturma başlattı. Laçin birtakım troll hesapları kendisini hedef gösterdiğini ve şikâyetçi olacağını ifade edeceğini söyledi.

"HALKI GALEYANA GETİRDİLER, BENDE ŞİKAYETÇİ OLACAĞIM"

Kaçırılan, cinsel saldırıya uğrayan ve öldürülen çocuk vakaları ardından "İdam çözüm olsaydı. Medine toprakları tecavüzde rekor kırmazdı! Konuşturmayın şimdi beni" diye tweet atan Berna Laçin hakkında "halkın dini değerlerini aşağılama" suçundan soruşturma başlatıldı. Konu üzerine sosyal medyada hedef gösterildiğini söyleyen Laçin, "Asıl bana karşı yürütülen örgütlü saldırı, halkı galeyana getirmektir. Ben şikayetçi olacağım." dedi.

Medine Tweetiyle Gündeme Gelen Berna Laçin, Kendini Hedef Gösteren Kişilere Dava Açıyor

"İDAMIN ÇÖZÜM OLMAYACAĞINI SÖYLÜYORUM"

Bianet'ten Halut Kalafat'a konuşan Laçin şunları söyledi: "Asıl niyetleri idam cezasını getirmek. İdamı getirmek isteyen bir grup, idama karşı çıkanları hedef göstererek halkı galeyana getirmek istiyor. Tweet'i öğleye doğru attım. Asıl saldırı akşam saatlerinde başlamış. Birtakım troll hesaplar beni hedef göstermiş"

Laçin, "Sadece dini değerlere değil, insanların tüm değerlerine dikkat ederim. İslamiyet'i aşağılama gibi bir anlamı yok yazdığım mesajın. Net biçimde idamın çözüm olmayacağını söylüyorum orada" dedi.

"RESMİ BİR TEBLİGAT GELMEDİ"

Hakkında soruşturma açıldığını yine kendisine hakaret eden Twitter kullanıcılarının attıkları tweet'lerden öğrendiğini aktaran Laçin, kendisine henüz resmi bir tebligat olmadığını aktardı. Ayrıca tebligat geldiğinde gidip beyanını vereceğini söyledi.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Sosyal Medya Berna Laçin Laçin Magazin Haberler

500

Yorumlar (157)

ANGARALII:

KADIN HAKLI AMA LAFI TERS ANLAYANLAR KLAVYEDE LİNÇ EDİYOR

17
25
yanıtYanıtla
Bir Yolcu:

medine tecavüzde dünyada kacinci sirada??? ilk siralarda olan amerikayi örnek verebilirdi! orda idam cezasi var mesela!! sizin derdinizi biz cok iyi biliyoruz!!

30
7
yanıtYanıtla
abc:

neymiş? siz kim?

yanıt3
yanıt3
ABUZER:

Bunlar için din önemli bir şey değil. Zaten Müslüman değil.

13
16
yanıtYanıtla
hattabin oglu:

Sen muslumansin yoksam yok abuzeeeerrrr

yanıt1
yanıt1
abc:

Önemli olmayabilir. Nolmuş. Herkes müslüman olmak zorunda da değil. İfade özgürlüğünü hazmedeceksiniz . Almanya ya gittiğinizde vay almanya şöyle vay almanya böyle demeyi biliyosunuz. orda ifade özgürlüğü var. ona niye laf söylemiyosunuz

yanıt6
yanıt3
BOŞ KONUŞMA:

ABC, Almanya''da Yahudilerle ilgili tek bir olumsuz cümle kur bakalım ne oluyor o zaman görürsün Almanya''daki ifade özgürlüğünü. . .

yanıt3
yanıt1
Medine kutsaldır:

@abc denilen moiz, hiç kimse Müslüman olmak zorunda değil, ama islamın kutsallarına saygı göstermek zorunda, o kokoş neden vatikan demedi acaba, başkasının alanına girersen senin özgürlüğün biter ve herşeye müstehak olursun.

yanıt3
yanıt1
Adınızı Yazın:

İdam çözümdür çözüm değildir bu tartışılır, burada önemli olan idam hakkındaki görüşleri değil İslamla özdeşleşen bir şehirden bahsederken takındığı üslup ister Müslüman ol ister Müslüman olma ama saygı göstermen gerek sanki dine karşı bilinç altındaki bir nefreti kusuyor, burası laik bir ülke nefrette edebilir ama asla saygısızlık yapamaz

19
6
yanıtYanıtla
Pınar ALAKUŞ:

Bence haklı idam çözüm değil ki ! Ama yine bizim toplum lafı istediği yerden anlamış belli ki

12
12
yanıtYanıtla
Tüm 157 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title