Haberler

Mavi Marmara'ya Soruşturma Yok

Güncelleme:

Uluslararası Ceza Mahkemesi, 9 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği Mavi Marmara saldırısını soruşturmama kararı aldı.

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Gazze'ye yardım götürürken Mavi Marmara filosuna İsrail ordusunun operasyon düzenlediği ve 9 kişinin yaşamını yitirdiği olayı soruşturmama kararı aldı.

İsrail ablukası altındaki Gazze'ye yardım götüren İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'na (İHH) ait Mavi Marmara filosuna İsrail ordusunun operasyon düzenlenmiş, saldırı sonucu 9 kişi öldürülmüş, 50'ye aşkın kişi yaralanmıştı.

"GÖREV ALANIMIZDA DEĞİL"

Saldırıda yakınlarını kaybedenlerin başvurusunda, İsrail'in savaş suçu işlediği savunulmuş ve İsrail Başbakanı, Milli Savunma Bakanı, Deniz Kuvvetleri Komutanı ve Genelkurmay Başkanı başta olmak üzere sorumluların yargılanması talep edilmişti.

Başvuruyu inceleyen mahkeme, İsrail askerlerinin savaş suçu işlediği suçlamasının makul gerekçelere dayandığına, ancak söz konusu suçun mahkemenin görev alanına girecek ağırlıkta olmadığına hükmetti.

"İSRAİL İŞGALCİDİR"

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yadım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım da Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Mavi Marmara baskınında vatandaşlarımızı öldüren İsrail için soruşturma yetkisi olmadığını söylediğini de iletti.

Yıldırım, "Yapılan başvuruyu değerlendiren mahkeme tarafından bazı suçlar tespit edilmiş. Buna göre, İsrail askerleri 31 Mayıs 2010 günü Mavi Marmara ve diğer gemilerdeki eylemleri ile 'kasten öldürme, kasten yaralama ve insan onuruna aykırı davranış suçlarıyla 'savaş suçu' işlemiştir. İsrail'in Gazze üzerindeki etkin kontrolü devam ettiği için İsrail Gazze'de işgalci statüsündedir." ifadelerini kullandı.

"SAVAŞ SUÇU İŞLENDİĞİ TESPİT EDİLDİ"

Bülent Yıldırım, Fatih'te bulunan İHH genel merkezinde yaptığı basın toplantısında UCM'de açılan Mavi Marmara davasına ilişkin bilgiler verdi. Savcılık nezdinde yaptıkları başvurunun neticesinin kendilerine ulaştığını beyan eden Yıldırım, bu karar ile baskını gerçekleştiren İsrail'in 'savaş suçu' işlediğinin tespit edildiğini söyledi.

"MAĞDUR VE ÖLÜ SAYISI AZ"

Ancak Yıldırım'ın verdiği bilgilere göre, 'mağdur ve ölü sayısı mahkemeyi yetkili kılacak ağırlıkta olmadığı için' UCM tarafından yetkisizlik kararı verilmiş. Bu kararın suçun tespiti anlamına geldiğini savunan Yıldırım, UCM'nin mağdurların kendi ülkelerindeki yargılamaları adres gösterdiğini kaydetti.

"HAKLILILIĞIMIZ TESCİLLENDİ"

Yıldırım, "Neticede; Mavi Marmara ve Gazze Özgürlük Filosu'na yapılan saldırıda, Roma Sözleşmesi kapsamında yer alan savaş suçlarının işlendiği; ancak bu suçlarda mağdur olan ve ölen sayısının UCM'nin yargı yetkisine girecek oranda yoğun olmadığı gerekçesiyle soruşturma yetkisinin bulunmadığına karar verilmiştir. UCM, kendisinin hem suçları tespit edip hem de yargılamama kararı ile mağdurların kendi ülkelerinde yürütülen yürütülmesi gereken yargılamaları da adres göstermiştir. Böylelikle Türkiye'de yürüyen ceza ve tazminat davalarının yerindeliği, haklılığı bir kez de Uluslararası Ceza Mahkemesi'nce tescillenmiştir." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Uluslararası Ceza Mahkemesi Bülent Yıldırım Marmara İsrail Güncel Haberler

500

Yorumlar (41)

Fıtratın ölüm olan garip millet:

İsrail ile 5 milyar dolar ihracat yapacak, tüm silah ihalelerini İsraile verecek, Suriye sınırındaki mayınların toplatılmasını ihalesiz İsraile verecek ama yardım gemisi yollarken İsraili ikna edemeyecek. . . Öyle mi? Ne kadarda akılsızca düşünüyorsunuz. Hepsi bir oyundu, her iki hükümet alacağını aldı. Ölenlere şehit denilip onure edilerek parayla susturulup kandırıldı.

5
79
yanıtYanıtla
KILIÇ:

AKP İNSANLARI GAZA GETİRDİ OYSAKİ İSRAİL GELME ŞAKAM YOK BEN TÜRKİYE DEGİLİM TERÖRİST BİLE ASKERİN POLİSİN KAFASINA MERMİ SIKTIRAN ÜLKE DEGİLİM BEN İSRAİLİM DEDİ VE GERGİNİ YAPTI ÇÜNKÜ HESAP VERMEZ , ÜLKEMİZDE HAYİNLERİN TAVUGU ÖLSE DÜNYA BASINI VE BİZİM PKKLI BASIN DÜNYAYI İNLETİR,

9
57
yanıtYanıtla
haydar elvan:

israil şimdilik yandı! 2023 vizyonlu türkiye hadlerini bildirecek bundan sonra jet yakıtlarını ve burakın gemileri taşıma yapmayacak one minute!

0
63
yanıtYanıtla
zühtü:

kahrolsun sionism

52
0
yanıtYanıtla
rauf:

arkadaslar surekli bop bop bop projesi demeyin gercekten boyle bir proje olsaydi herkesin dilinde olmazdi, onllar size bop der siz bopla ugrastiginizda onlar hic umadin bir yerden baska isler cevirir, bop, illuminati gibi seyler sadece kelime insanlari farkli yerlere cekmek icin ortaya atilmis kelimeler hedef saptirma yani, kendi bakis acinizi yaratin baskalarin sana sundugu bakis acisi degil. #sionist

48
1
yanıtYanıtla
rauf:

yine abd avrupa israil birlesti ve olaya el koydu muslumanlara karsi beraber durdular ama muslumanlar birbirlerini yemekte mesgul onun yuzunden onlar gelismis ortadogu geride kalmis

40
0
yanıtYanıtla
quantity:

Yahudi lobisinin gücü müslümanlar birbirlerini yiyeceğine birlik olsalar bu kadar güçlü olamazlar ama . . .

37
0
yanıtYanıtla
El mayadin:

Olaayı büyütmenin bir anlamı yok. İğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır. 17 aralık yolsuzluğu takipsizlikten kapandı. Bakanların rüşvet yolsuzluğu takipsizlikten kapandı. TC buna yabancı değil. Neden şaşırdınız ki?

5
30
yanıtYanıtla
Kahpe:

Cansız it

yanıt0
yanıt0
DOLUNAY:

BİR GÜN ADALET ELBET TECELLİ EDECEK.

22
0
yanıtYanıtla
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title