Haberler

Mavi Bayraklı Plajda Atık Petrol Atığı Tepkisi

- Mavi bayraklı plajda atık petrol atığı tepkisi Denizin rengi değişti, plaja polis geldi Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu'nun ısıtma sistemindeki arızadan dolayı fuel oil yağmur suyu kanalı karıştıANTALYA - Antalya'nın Alanya ilçesindeki dünyaca ünlü mavi bayraklı Kleopatra Plajı'nda yağmur suyu...

- Mavi bayraklı plajda atık petrol atığı tepkisi

Denizin rengi değişti, plaja polis geldi

Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu'nun ısıtma sistemindeki arızadan dolayı fuel oil yağmur suyu kanalı karıştı

ANTALYA - Antalya'nın Alanya ilçesindeki dünyaca ünlü mavi bayraklı Kleopatra Plajı'nda yağmur suyu drenaj kanalından gelen atık petrolün denize karışması tepkilere neden oldu. Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu'nun ısıtma sistemindeki arızadan dolayı fuel oil yağmur suyu kanalına karıştığı ve tutanak tutulduğu bildirildi.

Temiz kumsalı ve deniz suyuyla mavi bayrak sahibi Kleopatra Plajı'nın bulunan 17 nolu büfe önünde yağmur drenaj kanalından denize atık petrol aktı. Henüz nereden geldiği belirlemeyen ve denize karışan atık petrol nedeniyle plajda ağır bir koku hakim olurken, deniz kirlenmeye başladı. Durumdan rahatsız olan çevre halkı tepki gösterirken, pis kokudan rahatsız olan bazı turistlerin plajı boşalttığı öğrenildi. Plaja gelen polis ve belediye yetkilileri atık petrolün kaynağını bulmak için çalışma başlattı.

"Gerçekten üzücü bir olay"

Bu durumun denize geri dönüşümü olmayan zarar bırakacağını söyleyen Onur Güner isimli vatandaş " Bildiğim kadarıyla saatlerdir akıyor. Denizin üzerinde köpük gibi bir tabaka var. Hem canlılar için hem de insan sağlığı için çok tehlikeli. Ocak ayında olmasına rağmen halen denize girenler var. Bu görüntüden sonra insanların fikri değişecektir. Bende bu manzarayı sahilde geçerken gördüm. Çok kötü dalgayla beraber her tarafa yayılmış. Gerçekten üzücü bir olay" dedi.

"Umarım yetkiler kısa süre içinde bir çözüm bulur"

Ailesiyle beraber sahil kenarındaki yürüyüş yolundan geçen Ceyhun Baltacı ise şunları söyledi: Koku zaten buradan geçen herkesin dikkatini çekiyor. Aynı zamanda herkes görüyordur, sahile zift ve katran gibi bir sıvı akıyor. Umarım yetkiler kısa süre içinde bir çözüm bulur. Bu akının sebebini araştırırlar ve bir daha olmaması için önlem alırlar. Sonuçta Alanya son derece önemli bir turizm merkezi, 2018'in ilk günlerinde denize giren ve güneşlenen insanlar var. Bunlar bizim için son dere önemli. O yüzden yetkililerin biraz daha duyarlı olması lazım. Aynı zamanda yöre halkının da dikkatli davranması gerekir" diye konuştu.

"Logar kokunun geldiğini fark ettim"

Güneşli havayı fırsat bilerek yürüyüş yapmak için plaja gelen bir vatandaş ise Mevlüt Oymak " Plajda otururken yoğun petrol kokusundan rahatsız oldum. Kokuya doğru ilerledim ve logar kokunun geldiğini fark ettim" şeklinde konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkileri tarafından, Alanya Belediyesi Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu'nun ısıtma sistemindeki arızadan dolayı fuel oil yağmur suyu kanalına karıştığının öğrenildiği ve gerekli tutanakların tutulduğu bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kleopatra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title