Haberler

Matematik Olimpiyatı Şampiyonları Madalyalarını Aldı

Eğitimci Necdet Doğanata anısına ikinci kez düzenlenen Matematik Olimpiyatının şampiyonlarına madalyaları, İzmir Üniversitesi’nde yapılan ödül töreninde takdim edildi.

Eğitimci Necdet Doğanata anısına ikinci kez düzenlenen Matematik Olimpiyatının şampiyonlarına madalyaları, İzmir Üniversitesi'nde yapılan ödül töreninde takdim edildi.

Duayen eğitimci Necdet Doğanata anısına ikinci kez düzenlenen Matematik Olimpiyatı ödül töreni İzmir Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Ezbere dayalı matematik formüllerinden uzaklaşarak, mantık ve zekaya dayalı matematik dünyasının kapılarını gençlere açmak üzere, duayen eğitimci, Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Necdet Doğanata anısına ikinci kez düzenlenen Matematik Olimpiyatı ödül töreni İzmir Üniversitesi'nde yapıldı. İlkine İzmir, Manisa ve Aydın'dan 88 öğrencinin katıldığı olimpiyata bu yıl Muğla, Balıkesir ve Denizli'nin de aralarında bulunduğu 6 ilden toplam 135 öğrenci katıldı. Analiz, cebir ve geometri branşlarından beş soruyu yanıtlayan ekipler arasında, Özel Yamanlar Fen Lisesi birinci, İzmir Fen Lisesi ikinci, Özel Servergazi Fen Lisesi ise üçüncü oldu. Birinci ekip ve öğretmenlerine madalyalarını İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Rıza Doğanata takdim etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmir Üniversitesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title