Haberler

Marul Altın Çağını Yaşıyor

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde Marul Üreticilerinin Yüzü Gülüyor. Yaklaşık 2 Bin Dönümde Yetiştirilen Marullar, İç Anadolu Bölgesi'nden Gelen Tüccar Başta Olmak Üzere Kapışılırken, Fiyatlar Son 20 Yılın En Yüksek Seviyesine Ulaştı.

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde marul üreticilerinin yüzü gülüyor. Yaklaşık 2 bin dönümde yetiştirilen marullar, İç Anadolu Bölgesi'nden gelen tüccar başta olmak üzere kapışılırken, fiyatlar son 20 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Himmet Ali Önder, ilçede modern sulama teknikleriyle seralarda ve açık alanlarda taze marul üretimi yapıldığını söyledi. Önder, ilçede göbekli marulların yetiştirildiğini belirterek, ''Özellikle Uşak ve Konya'dan gelen tüccar aldıkları marullar İç Anadolu'ya pazarlanıyor. Geçen yıllara oranla marul fiyatları 20 yılın en yüksek fiyatlarına ulaştı, bu yıl altın çağını yaşıyor. Marul, dönümü 1000 YTL' den tanesi ise 1 YTL'den alıcı buluyor'' dedi. Önder, marul fiyatının artmasındaki en büyük etkenin havaların soğuk olmasından kaynaklandığını söyledi.

20 yıldır Erdemli'de üretilen marulu İç Anadolu Bölgesi'ne pazarlayan Mehmet Işıklar, bu yıl iç piyasada çok büyük talep geldiğini, havaların soğuk gitmesinin bu kez çiftçiye yaradığını kaydetti. Üreticiler ise, her yıl marulun tanesini 20- 30 Ykr'ye satmakta zorlandıklarını, bu fiyatın maliyeti bile kurtarmadığını belirterek, ''Bu kez şans yüzümüze güldü. İyi sezon oldu, marul hak ettiği fiyatı buldu. Emeğimiz boşa gitmedi'' diye konuştu.

Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ (Mersin), (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title