Haberler

    Mart 2012 Konserleri

    Müzik, yoğun hayatınız için vazgeçilmez bir terapi. Peki önümüzdeki ay şehirde canlı canlı dinleyebileceğiniz hangi konserler var acaba?

    İKSV Salon

    Mart ayında Salon İKSV'de yine birbirinden renkli isimler var. 3 Mart'ta SynthPop'un genç temsilcilerinden besteci, söz yazarı ve parti adamı Ramadan sahne alıyor. 2003 yılında Eurovision şarkı yarışmasında Sertab Erener'in birincilik kazandığı ekipte geri vokal ve dansçı olarak görev yapmış olan yorumcu ve söz yazarı özge Fışkın, 9 Mart'ta 22: 30'da Salon İKSV'de olacak. Enerji dozu yüksek, deneysel bir pop için tUnE-yArDs'ı 10 Mart'ta tercih edebilirsiniz. Hollandalı elektro-funk üçlüsü Kraak & Smaak'ı canlı canlı dinlemek için 17 Mart tarihini beklemelisiniz. 2003 yılında Grammy'e de aday olan ve bugüne dek 30'un üzerinde albüme imza atan İngiliz kabare-punk topluluğu The Tiger Lillies de 23 Mart 2012 tarihinde yine Salon İKSV'de olacak bir başka grup.

    İstanbul Resitalleri

    Kore'nin bugüne kadar en iyi saklanan sırlarından biri olan Lim sonunda ortaya çıktı. Sanatçı, modern piyanizmin fiziki ve müzikal sınırlarını zorluyor. Rimsky Korsakov'un (1844-1908) The Flight of the Bumblebee (1899) adlı yapıtını dünyada Lim'den hızlı çalabilen bir piyanist yok. 2010 yılında Paris'te 8 gün boyunca devam eden ve Beethoven'ın tüm piyano sonatlarını seslendirdiği resital maratonu ve dünyanın en prestijli salonlarından Seul Art Center'da verdiği büyük resital hatırlardan çıkmıyor. H. J. Lim konseri 15 Mart 2012 Perşembe günü. Bu güzel konserin gerçekleşeceği yer ise Sakıp Sabancı Müzesi 'the Seed'.

    JC's

    JC's cazın önemli isimlerini sizlerle buluşturmaya bu ay da kaldığı yerden devam ediyor. Yaratıcı bas sololarıyla caz dünyasında mühim bir etki bırakan Buster Williams; saksafonda Mark Gross, piyanoda Patrice Rushen ve davullarda Lenny White ile birlikte 3 Mart Cumartesi günü JC's sahnesinde olacak. Tüm zamanların en iyi caz müzisyenlerinden biri olarak kabul edilen ve 60'lı yıllardan bu yana dünya çapında tanınan Yüzyılın en iyi bascısı olarak Ron Carter da hafızanızdan silinmeyecek bir performans için 16 Mart Cuma günü JC'S de olacak bir diğer değerli müzisyen. Trompet çalmaya henüz 4 yaşında başlayan, müzisyen bir aileden gelen Grammy ödül'lü Nicholas Payton; trompet, piyano, bas ve davuldan oluşan grubuyla 13 Mart gecesinde sizlerle olacak. JC's de, aksi belirtilmedikçe performans saatleri 21: 30 - 00: 30, yemek servisi ise 19: 00 - 00: 00 saatleri arasında.

    İş Sanat

    İş Sanat'ta 2012 Mart ayındaki konserler 8 Mart'taki Brad Mehldau Trio ile başlıyor. Yenilikçi ve yaratıcı yorumlarıyla tüm dünyada geniş bir hayran kitlesine sahip olan Amerikalı caz piyanisti Brad Mehldau, triosuyla caz severlere güzel bir gece yaşatacak. İskoçya ve Avrupa'nın seçkin müzisyenlerinden oluşan Scottish Ensemble ile kısa zaman önce "Classic BRIT ödülleri"nde ikinci kez "Yılın Kadın Sanatçısı" ödülü ile taçlandırılan trompetin usta yorumcusu Alison Balsom, birlikte sahnede. 17 Mart'taki konser saat 20.00'de başlıyor olacak. Türk pop müziğinin beğenilen seslerinden Aşkın Nur Yengi 23 Mart, keman virtüözü Vladimir Spivakov'un solist olarak yer alacağı Moskova Virtüözleri konseri ise 26 Mart tarihinde. ve İş Sanat'ta gelelim ayın büyük ses getirecek konserine... On Grammy ödüllü Bobby Mc Ferrin, yılın bombası! Muhteşem bir solo konser için 28 Mart 2012'de İş Sanat'ta sevenleriyle buluşacak.

    Garaj İstanbul

    10 Mart tarihinde Jamaika'nın en önemli müzik adamlarından biri olan Lee Scratch Perry var. Bob Marley'in de prodüktörlüğünü yapmış bir isim olan Perry, size muhteşem bir gece vaad ediyor. Batı medeniyetinin hiç bilmediği birçok geleneksel müzik aletini çalabilen Stephan Micus'un sıradışı konseri için 29 Mart tarihinde garajistanbul'da yerinizi ayırtabilirsiniz. Paris doğumlu İsrailli şarkıcı Yael Naim de konseri kaçırılmayacak isimlerden. 2008 yılında Apple McBook Air dizüstü bilgisayarların tanıtımında kullanılan New Soul parçasıyla adından söz ettiren Naim, Amerikan müzik listelerine 10 numaradan giren ilk İsrailli olma özelliğine de sahip. Garajistanbul'da 31 Mart gecesi sahnede olacak.

    Opus Amadeus Oda Müziği Festivali

    İstanbul'da 7-29 Mart 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan Opus Amadeus Müziği Festivali, Macar programı ile başlayacak. Piyanist Marta Gulyas ve Birsen Ulucan'ın hazırladığı program görülmeye değer. Budapeşte Corelli Consort Barok Müzik Topluluğu Bach, Vivaldi, Corelli ve Handel gibi barok dönemin en büyük bestecilerinin eserlerini seslendirirken özcan Ulucan, Ozan Tunca ve özgür Aydın oda müziği repertuvarının çok seçkin örneklerinden oluşan bir programla klasik müzikseverlerin karşısına çıkıyor olacak. Viyana Klasikleri döneminden eşsiz bir müzik ziyafeti sunacak olan Arkas Trio dışında Tuluğ Tırpan, Ulrich Mertin, Nusret İspir ve Ellen Jewett de kapanışı Bach, Mozart, Mimaroğlu, Schumann, Stravinsky ve Gismonti ile yapıyor olacaklar.

    Babylon

    Babylon'da ise Mart ayı ilk gününden İlhan Erşahins Istanbul Sessions 'Night Rider' Lansman Partisi ile başlıyor. 2 Mart'ta britpoop dörtlüsü Athlete ve Club Bangkok var. Yaratıcı Alman dj Dominik Eulberg, 3 Mart'ta. Fransızca Soul müzik yapan 'Ben L'Oncle Soul' için 7 ve 8 Mart tarihlerini ajandanıza not edebilirsiniz. Coldplay sevenlerden biriyseniz 9 Mart'ta Coldplay Tribute Band: Coldplace konserini kaçırmamalısınız. 10 Mart tarihinde Babylon sahnesinde The Gaslamp Killer ve Grup Ses Beats var. Karedeniz müziğinin genç seslerinden Selçuk Balcı 13 Mart'ta, Freddie Mercury & Queen şarkıları için Cingi ise 15 Mart'ta tercih edilebilir. Babylon'da 16 Mart Modeselektor, 17 Mart ise Seether ve Club Bankkok'un gecesi. Baba Zula hayranları 22 Mart'taki konser için yerini şimdiden ayırtmalı. 23 Mart'ta Oldies But Goldies Partisi, 24 Mart'ta Hatcha featuring MC Crazy D var. 26 Mart tarihinde gönüllü müzisyenleri engelli-sosyal dezavantajlı gençlerle biraraya getiren Düşler Akademisi de anlamlı fakat zevk veren bir konsere şahitlik yapmanızı sağlayacak. Ayın son beş gününde Babylon New Comers Fest'i de kaçırmayın deriz.

    Opeth

    Türkiye'de önemli bir takipçisi olan İsveçli rock & metal grubu Opeth, 6 Mart 2012'de Maçka Küçükçiftlik Park'ta. Sizleri, Opeth'in muhteşem son albümü "Heritage"dan da şarkıların yer alacağı unutulmayacak bir konser bekliyor.

    Sezen Aksu Acoustic Band

    Sezen Aksu, sevilen şarkılarıyla 17 Mart'ta Bostancı Gösteri Merkezi'nde olacak. Burada uzun zamandır konser vermeyen sanatçının vereceği konser için biletler şimdiden kapış kapış. özellikle Anadolu yakasında oturanların merakla beklediği konser, Sezen Aksu'nun artık klasikleşmiş şarkı arası stand-up'larıyla eğlenceli geçeceğe benziyor.

    Richie Kotzen Turnesi

    Gitarist/solist Richie Kotzen, Efes Pilsen sponsorluğunda çıkacağı Türkiye turnesi kapsamında Ankara ve İzmir öncesi 22 Mart Perşembe gecesi İstanbul Bronx'ta olacak. Blues, rock, metal ve caz gibi birbirinden farklı türleri başarıyla icra eden Richie Kotzen, özellikle yeni nesil gitaristlerin örnek alacağı türden.

    Kaynak: Womenist.net / Kültür Sanat

    Piyanist Babylon 23 Mart Paris Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title