Haberler

Mardin'de Terör Operasyonu

Mardin'de Terör Örgütüne Yönelik Olarak Yapılan 'Kasımiye' Adlı Operasyonda Gözaltına Alınan ve Aralarında DTP İl Yöneticilerinin de Bulunduğu 25 Kişi Adliyeye Çıkarıldı.

Mardin'de terör örgütüne yönelik olarak yapılan 'Kasımiye' adlı operasyonda gözaltına alınan ve aralarında DTP İl yöneticilerinin de bulunduğu 25 kişi adliyeye çıkarıldı.

Edinilen bilgilere göre, sabah erken saatlerde Mardin il merkezi ve ilçelerinde eş zamanlı olarak yapılan operasyonlar sonucunda aralarında DTP'li yöneticilerin de bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. Terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık yapma, yasadışı pankart asma, bildiri dağıtma, molotof kokteyli atma, kundaklama ve bölücü terör örgütüne eleman temin etme iddiası ile Kızıltepe, Nusaybin ve Derik ilçelerinde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınanlar, Mardin Emniyet Müdürlüğü'nde

ifadeleri alındıktan sonra Mardin Adliyesi'ne çıkarıldılar. Geniş güvenlik önlemleri altında mahkemeye çıkarılan A.B., İ.G., M.A., E.K., T.G., E.Ş., M.Y., F.D, S.B., B.A., C.E., Ş.İ., Z.B.K., A.K., A.E., İ.A., B.G., A.Y, A.Ç., A.E., A.N., V.G., F.U., U.A. ve M.A. isimli 25 kişi ile birlikte 15 adet hazırlanmış molotof kokteyli, 5 adet bilgisayar kasası, suçlarda kullanılan cep telefonu, sim kartı, bol miktarda CD ve Flash Disk, bir adet av tüfeği, bir adet Lama marka tabanca, iki adet şarjör, 4 adet kuru

sıkı tabanca, çok sayıda örgütsel dokümanla birlikte terör örgütünü simgeleyen rozetlerin ele geçirildiği bildirildi.

Adliyeye çıkarılan sanıkların ifadelerinin alınmasının gece geç saatlere kadar devam edeceği belirtildi.

(MNG-AŞ-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title