Haberler

Manisalılar Büyükşehirle Ecdat Topraklarına Gidiyor

Güncelleme:

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 4 yıldır sürdürdüğü Çanakkale gezileri bu yılda yoğun katılımla başladı.

"Haydi Manisa Çanakkale'ye" projesi kapsamında ilk kafileyi Cumhuriyet Meydanı'ndan uğurlayan Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, her Türk evladının hayatında en az bir kere ecdat topraklarını görmesi gerektiğini söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde Manisalıların atalarımızın yazdığı Çanakkale destanını yerinde görmesi amacıyla 4 yıldır yürütülen proje bu sene de başladı. Proje kapsamında Turgutlu, Ahmetli, Salihli, Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerinden Çanakkale'ye 7 otobüsle gidecek olan 200 kişilik ilk kafile Cumhuriyet Meydanı'ndan uğurlandı. Çanakkale yolcusu Manisalıları Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Aksoy ile şube müdürleri uğurladı. 13 Mayıs'a kadar devam edecek olan Çanakkale gezilerinde Manisalılar Çanakkale Destanı'nın yazıldığı toprakları rehber eşliğinde gezecek.

Gelenek Haline Geldi

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün selamlarını vatandaşlara ileten Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, "Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak Çanakkale gezilerini gelenek haline getirdik. Bu kapsamda 4 yıldır Manisalı hemşerilerimizi Çanakkale'ye ecdadımızın yanına taşıyoruz. Bu ülke bu günlere kolay gelmedi. Orayı her Türk evladı hayatında mutlaka en az bir kere görmeli. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl 1 ay boyunca vatandaşlarımızı Çanakkale'ye götürüyoruz. Sizlerin rahat bir şekilde gidip gelmenizi sağlayacağız. İnşallah oradaki o atmosferi sizler de koklar ve sağlıkla gidip, sağlıcakla gelirsiniz. Hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cengiz Ergün Çanakkale Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title