Haberler

Manisa Pamuklu Mensucat Geri Alınıyor

Özelleştirme İdaresi Tarafından 13 Haziran 2005 Tarihinde Manisa Ortak Girişim Grubu'na 3 Milyon 751 Bin Dolara Satılan Sümerbank Pamuklu Mensucat Fabrikası, Değerinin Altında Bir Fiyata Satıldığı Gerekçesiyle Geri Alınıyor.

Özelleştirme İdaresi tarafından 13 Haziran 2005 tarihinde Manisa Ortak Girişim Grubu'na 3 milyon 751 bin dolara satılan Sümerbank Pamuklu Mensucat Fabrikası, değerinin altında bir fiyata satıldığı gerekçesiyle geri alınıyor.

Başbakanlık Teftiş Kurulu, CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören'in, fabrikanın değerinin altında satılarak, peşkeş çekildiği iddiasıyla yaptığı itirazı kabul ederek, satışın iptaline karar verdi. Teftiş Kurulu'nun kararı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından da onaylandı. Fabrikayı satın aldıktan sonra, binaları yıkıp, makineleri de satan Manisa Ortak Girişim Grubu'na mahkemenin tespitinden sonra, satış nedeniyle ödediği para iade edilecek. Böylelikle geri alınacak fabrika, tekrar satış için ihaleye çıkartılacak.

3 MİLYON 751 BİN DOLARA SATILMIŞTI

Sümerbank'ın 50 yıl önce 5 bin ortakla kurduğu Pamuklu Mensucat A.Ş., Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın da aralarında olduğu bölge milletvekillerinin, ‘Manisalılar'ın malı Manisa'da kalsın’ diyerek destek verdiği, 48 kişi ile Manisa Belediyesi, altı ticaret ve esnaf odasından oluşan Ortak Girişim Grubu'na verildi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı fabrikayı satarken, özel imar yetkisini kullanarak kent merkezindeki 145 dönüm araziden 55 dönümünü belediyeye bırakmıştı. Şirketi alan grubun ilk olarak 90 dönümden 55 dönümlük bölümünü, alışveriş merkezi yapılmak üzere Tesco Kipa'ya 13 milyon 750 bin YTL'ye satmak için girişimde bulunmuştu. Ancak, bu satış, daha sonra durdurulmuştu. Manisa 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nin resen oluşturduğu bilirkişi heyeti raporuna göre, tesis toplam değerinin 47.7 milyon YTL olduğu tespit edilmişti.

MİLLETVEKİLİ ÖREN AKP'LİLERİ SUÇLADI

Fabrikanın peşkeş çekildiğini ileri sürerek, başlattığı hukuk mücadelesini kazanan milletvekili Ören, yolsuzluğun başında AKP'li Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar'ın bulunduğunu iddia ederek, “AKP Manisa milletvekilleri Mehmet Çerçi ve İsmail Bilen de fabrikanın satışının doğru olduğunu ve devletin zarar ettirilmediğini ısrarla savundular. Bundan daha vahimi ise TBMM Başkanı Bülent Arınç, kendi ilindeki bu yolsuzluğa sesini çıkartmadı” diyerek, tepkisini dile getirdi. Ören, AKP'li Belediye Başkanı Kar'ı da istifaya çağırdı.

TAPUSU BİZDE

Belediye Başkanı Bülent Kar, “Teftiş Kurulu Özelleştirme idaresini denetler. Biz yasal yollarla ihaleye girerek Manisa Ortak Girişim Grubu olarak Sümerbank Pamuklu Mensucatı aldık. Tapusu bizde” diyerek, belediyeyi ve Manisa Ortak Girişim Gurubu'nu savundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title