Haberler

Manisa: Manisa Polisinden Huzur Operasyonu

Manisa Emniyet Müdürlüğü'ne Bağlı 300 Kişilik Polis Ekibi, Çeşitli Kurumlara Bağlı Ekiplerle Birlikte Umuma Açık Eğlence Merkezleri ve Kahvehanelere Şok Baskınlar Yaptı.

Manisa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 300 kişilik polis ekibi, çeşitli kurumlara bağlı ekiplerle birlikte umuma açık eğlence merkezleri ve kahvehanelere şok baskınlar yaptı.

Emniyet Müdürlüğü hizmet binası önünde toplanan 300 kişilik polis gücü, Emniyet Müdür Yardımcısı Fikriz Özsoy'un talimatıyla huzur operasyonuna başladı. Manisa 3 ayrı bölgeye ayrılarak bu bölgelerde faaliyet gösteren çok sayıda eğlence merkezi ve kahvehaneler didik didik arandı. Tarım İl Müdürlüğü, Tedaş, belediye ve sağlık müdürlüğü ekipleri de görev alanlarına giren hususlarda denetimlerini sürdürdü. Eğlence yerleri ve kahvehanelerde vakit geçiren vatandaşlar, üst aramasından geçirildi. Üst aramaları sırasında ilginç görüntüler de ortaya çıktı. Tiki olan bir vatandaşın üst araması sırasında kendini kaybederek polis memuruyla güreş tutması, durumu gören herkesi gülme krizin soktu.

Emniyet Müdürlüğü'nden operasyon sonucuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, toplam 131 kahvehane, 28 internet kafeyle 9 içkili yer kontrol edilerek, 125 işyerine idari yönden, 4 işyerine de usulsüz adisyon ve belge düzenlemekten maliye ekiplerince ceza yazıldı. Dernek ve lokallerde herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanmazken, seyyar kitap satışı yapan bir stantda bin 300 civarında bandrolsüz kitap ele geçirildi. Satış yapan şahıs, hakkında gerekli yasal işlem yapılmak üzere ilgili birimlere teslim edildi. Umuma açık yerlerdeki şahıslar üzerinde yapılan aramalarda, iki şahıs üzerinde 4 adet sustalı tabir edilen bıçak ve 1 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi. Şahıslar, haklarında gerekli işlem yapılmak üzere polis merkez amirliğine teslim edildi. Bayan polisler tarafından yapılan GBT (genel bilgi toplama) sorgulamalarında ise durumlarından şüphelenilen toplam 350 şahsın kaydı soruldu, yarama suçundan aranan 1 şahıs ve kimlik gösteremeyen 24 şahıs haklarında inceleme yapılmak üzere gözaltına alındı. Trafik yönünden yapılan aramalarda ise toplam 201 araç kontrolden geçirilerek, 14 araç çeşitli kural ihlallerinden trafikten men edildi. Toplam 60 araca 5 bin 56.00 YTL ceza uygulandı.

Manisa İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Manisalılar'ın can ve mal güvenliğinin korunması, huzurun sürekli temini için benzer uygulamalara devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title