Haberler

Manisa: Manisa Osb'yi İki Kat Büyütecek İmzalar Atıldı

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (Mtso) Organize Sanayi Bölgesi'nin (Osb) Kamulaştırma Yapılan 4. ve 5. Bölgelerinde Altyapı Çalışmaları İşini, 35.9 Milyon YTL Teklif Veren Ecetaş A.ş. Firması Aldı. Çıkan Rakamı Makul Olarak Değerlendiren Mtso Osb Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Bülent Koşmaz, Arsaların Dev Fabrikalara Tahsisine Hemen Başlanacağını Açıkladı.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kamulaştırma yapılan 4. ve 5. bölgelerinde altyapı çalışmaları işini, 35.9 milyon YTL teklif veren Ecetaş A.Ş. firması aldı. Çıkan rakamı makul olarak değerlendiren MTSO OSB Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Bülent Koşmaz, arsaların dev fabrikalara tahsisine hemen başlanacağını açıkladı.

Manisa ve Türkiye ekonomisi için büyük önem taşıyan Türkiye'nin en önemli sanayi bölgelerinden biri olan Manisa OSB'de 4. ve 5. kısımların altyapı ihalesi dün gerçekleştirildi. OSB Meclis Salonu'nda yapılan pazarlığa 3 firma katıldı. Saat 15.00'da başlayan ihalede OSB Yönetim Kurulu üyeleri Bülent Koşmaz, Tamer Balatlı, Necdet Özgürler, Sait Türek, İzzet Güvenir, Ümit Türek ve Ergun Tuatay'dan oluşan heyet, pazarlığa katılan Ecetaş A.Ş., İma Ltd.Şti. ve Taşeli Ltd. Şti.'nin tekliflerini kabul etti. Yapılan ilk değerlendirmede Taşeli firmasının verdiği rakam yüksek bulunarak elenmesi kararlaştırıldı. Sıkı pazarlık, geriye kalan Ecetaş A.Ş. ile İma Ltd. Şti. arasında açık eksiltme usulüyle devam etti. İhale 39 milyon YTL'den açıldı. İlk indirimi Ecetaş firması yaparak 38.75 milyon YTL indirim yaptı. Ardından İma Ltd. Şti. 38.6 milyon YTL fiyat verdi. Pazarlık sıkı bir şekilde devam ederken Ecetaş 37.3 milyon YTL'ye kadar inince İma Ltd. Şti ihaleden çekildiğini açıkladı. İhale komisyonu Başkanı Bülent Koşmaz, İma Ltd. Şti yetkilisine, "Son kararınız mı?" diye sordu. Bunun üzerine Ecetaş firması yetkilisi Celal Ece, Koşmaz'ın ısrarının anlamsız olduğunu söyledi. Koşmaz ise harcanacak olan paranın kendisinin değil, sanayicinin parası olduğunu hatırlatarak, pazarlık yapmakta haklı olduklarını ifade etti. Bu diyaloglar devam ederken İma Ltd. Şti yetkilisi karar değiştirerek yeniden fiyat verdi. Çekişme yeniden başlayınca fiyat 1.3 milyon YTL daha aşağıya inerek, 35.9 milyon YTL'ye kadar geriledi. Bunun üzerine İma Ltd. Şti ihaleden ve pazarlıktan çekildiğini açıkladı. Bu karar üzerine ihale komisyonu üyelerinin yaptıkları görüşme sonrasında, MTSO Başkanı Bülent Koşmaz, söz konusu altyapı işinin 35.9 milyon YTL'ye resmen Ecetaş A.Ş.'ye verildiğini açıkladı. Karşılıklı tebriklerin ardından Ecetaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ece ile MTSO Başkanı Bülent Koşmaz arasında ön anlaşma imzalandı.

Ecetaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ece, beklediklerinden daha fazla bir kırım yaptıklarını belirtirken, MTSO Başkanı Bülent Koşmaz, 35.9 milyon YTL'lik rakamın tatmin edici ve makul olduğunu söyledi. Söz konusu işin 700 günde tamamlanacağını açıklayan Koşmaz, "Böylece OSB 40 yılda kat ettiği yolu iki katına çıkaracak. Yönetim kurulu üyelerimizle birlikte haklı bir gurur yaşıyoruz. Paramız hazır. Bundan sonra OSB'ye başvuruda bulunan firmalara hemen yer tahsisleri yapılacak. Manisa'ya hayırlı uğurlu olsun" dedi.

İhaleyi kazanan Ecetaş A.Ş. firması, 375 hektar 4. kısım, 74 hektarlık 5. kısımda yol inşaatı, asfalt, atık su, yağmur suyu, içme suyu, sulama suyu ve doğalgaz şebekelerinin inşaatı ve montaj işleri, dere ıslahları, açık kapalı kesit kuşaklama kanallarının yapımı, Telekom borularının döşenmesi, atık su, içme suyu ve sulama suyu terfi merkezlerinin ve içme suyu deposunun inşası gibi işleri anahtar teslimi şeklinde tamamlayacak. 509 hektar alana kurulu mevcut OSB'nin 960 hektar büyüklüğe ulaşması anlamına gelen bu önemli proje 700 günde tamamlanacak. 4. ve 5. kısımların yapımı tamamlandığında OSB'deki fabrika sayısı 133'ten 306'ya, çalışan sayısı 25 binden 45 bine çıkacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title