Haberler

Mamak'ta Seğmen Rüzgârı

Ramazan'ın dolu dolu yaşandığı Mamak'ta seğmen rüzgârı esti.

Ramazan'ın dolu dolu yaşandığı Mamak'ta seğmen rüzgarı esti. Mamak Belediyesi Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen hemşehri buluşmalarının konuğu, Ankaralılar Derneği (AHİD) oldu.

Ankaralılar Derneği Mamak Şubesi, Mamak Belediyesi ramazan etkinlik alanında hemşerilerine iftar yemeği ve ramazan eğlence programı düzenledi. Yaklaşık 3 bin 5 yüz kişinin katıldığı iftar yemeğine Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Mamak Belediyesi meclis üyeleri, Tobaş Başkanı Ercan Kınacı, başkan yardımcıları, birim müdürleri, Ankaralılar Derneği Genel Başkanı Mehmet Ercan, Ankaralılar Derneği Mamak Şube Başkanı Osman Emir ve çok satıda vatandaş katıldı. Ramazan ayının birlik ve beraberliği güçlendirdiğini kaydeden Akgül, hemşehri derneklerinin gerçekleştirdiği etkinliklerin insanların kaynaşmasına katkı sağladığını belirtti. Akgül, "Bu gece Ankara Gecesini gerçekleştiriyoruz. Ankara'da yaşıyor, Ankara'yı seviyor ve Ankara'ya hizmet ediyoruz. Bizi bir araya getiren dernek temsilcilerimize teşekkür ediyorum. Bu hemşehri geceleri inşallah birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirir, dostluğumuzu, kardeşliğimizi daha da çoğaltır" dedi.

Mamak Belediyesi Halk oyunları ekibi'nin Ankara'nın sembol oyunu seğmen gösterileriyle başlayan gece birbirinden güzel Ankara türküleri ile devam etti. Ekibin hemen ardından sahneyi Başkentli İbocan alarak Ankaralıları coşturdu. Ankaralılar Gecesi'nde Ankara Valiliği Türk Halk Müziği ekibinden Duygu Kesici, Yılmaz Gökmen ve Aslı Semiz seslendirdikleri türkü ve oyun havaları ile katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı. Ankaralılar hem hep birlikte iftar etti hem de gönüllerince eğlendi. Ankaralılar Derneği Genel Başkanı Mehmet Ercan da dostluk ilişkilerini kaynaştıran hemşehri derneklerine verdiği destekten dolayı Akgül'e plaket takdim etti. Ercan, "Tarihsel kültürümüzü yaşayıp, gelecek nesillere yaşatmak istiyoruz. Bize bu imkanı sağlayan Başkanımıza da teşekkür ediyoruz" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mamak Belediyesi Mehmet Ercan Mesut Akgül Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title