Haberler

Maliye Bakanı Unakıtan'dan Toroğlu'na Cevap

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Futbol Yorumcusu Erman Toroğlu'nun Vergi Rekortmeni Olmasının Ardından Yaptığı Açıklamalarla İlgili Olarak, "Toroğlu Futboldan Patlıcana Her Konuda Konuşuyor, Biz Kendisiyle de Görüşeceğiz" Dedi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, futbol yorumcusu Erman Toroğlu'nun vergi rekortmeni olmasının ardından yaptığı açıklamalarla ilgili olarak, "Toroğlu futboldan patlıcana her konuda konuşuyor, biz kendisiyle de görüşeceğiz" dedi.

Antalya Kundu Topkapı Otel'de düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 2. Maliye ve Ekonomi Bakanlar Toplantısı'na katılan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, toplantı öncesinde basın mensupları ile bir süre sohbet etti. Bakan Unakıtan, futbol yorumcusu Erman Toroğlu'nun vergi rekortmeni olmasının ardından yaptığı açıklamalara da cevap verdi. Toroğlu'nun futboldan patlıcana kadar her konuda konuştuğunu söyleyen Bakan Unakıtan, Toroğlu ile görüşeceğini belirtti. Unakıtan, Vergi Dairesi Başkanlığı olarak mükellef memnuniyeti çerçevesinde çalışmalarını yürüttüklerini kaydederek, "Biz vergi rekortmenleriyle zaman zaman bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunuruz. Onları hem takdir eder, hem de dinler, görüşlerini alırız. Bu anlamda Toroğlu ile de görüşeceğiz. Hem şahıs hem de sektörlerle vergi konusundaki görüşmelerimiz önümüzdeki günlerde devam edecek" diye konuştu.

Türkiye ekonomisinin iyi yolda olduğunu söyleyen Bakan Unakıtan, 5 yılda üst üste sağlanan büyümenin devam edeceğini kaydetti. Kişi başına düşen milli gelirin şu anda 5 bin 500 dolar, 2007 yılı satın alma paritesine göre 9 bin dolar seviyesinde olduğunu kaydeden Bakan Unakıtan, yabancı sermaye girişinde de Türkiye'nin geçmişte hayal bile edemeyeceği rakamlar seviyesine ulaşıldığını belirtti. 2007 yılında son 3 ayda yabancı sermaye girişinin 12 milyar dolar seviyesinde olduğunu anlatan Unakıtan, geçtiğimiz yıl bu rakamın 19.8 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiğini hatırlattı. Yapılan reformlar ve ekonomik programın gelinen noktada ortaya çıkardığı sonucun doğru bir yolda olduğunun ispatı olduğunu ifade eden Unakıtan, faizlerin gevşemeye başladığını, faizlerin düşmesiyle birlikte enflasyonun da düşeceğini sözlerine ekledi.

(AT-CC-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title