Haberler

Malezya'daki Yolsuzluk Soruşturması

Eski Malezya Başbakanı Necip Rezak, hakkındaki yolsuzluk iddialarına karşı belge yayımladı.

Eski Malezya Başbakanı Necip Rezak, hakkındaki yolsuzluk iddialarına karşı belge yayımladı.

Necip, sosyal medya hesabından paylaştığı belgelerle adının karıştığı "1Malaysia Development Bhd-(1MDB)" yolsuzluk soruşturmasında kişisel hesabında tespit edilen paraların Suudi Arabistan'dan bağış olarak gönderildiğini iddia etti.

Suudi Arabistan Prensi Ahmed bin Abdülaziz el Suud'un bağış yapmak için söz verdiğini ifade eden Necip, kişisel hesabına bağış için 100 milyon dolar gönderildiğini gösteren belgeleri yayımlayarak 20 milyon doların Prens Turki Al Faysal Al Suud, 80 milyon doların da Suudi Arabistan Maliye Bakanlığı hesabından transfer edildiğini öne sürdü.

Prens Abdülzaziz el Suud'un 2011'de Suudi Arabistan hükümetinin 100 milyon dolar bağış yapacağını yazdığını ileri süren Necip, "Kral Abdullah bin Abdulaziz o dönemde Arap, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde baş gösteren 'Arap Baharı' nedeniyle çok endişeliydi. Aynı olayların Malezya'da da yaşanmasının engellenebilmesi için bu bağış yapıldı." ifadelerini kullandı.

Necip, daha sonra soruşturmada geçen diğer paralarla ilgili de belgeler yayımlayacağını belirtti.

1MDB yolsuzluk suçlamaları

Soruşturmada, 1MDB yatırım şirketine bağlı ajanslar, bankalar ve kuruluşlar aracılığıyla Necip'in kişisel banka hesaplarına 681 milyon dolar transfer edildiği öne sürülüyor.

Malezyalılar, Necip'in yargılanması için günlerce gösteri düzenlemişti.

Malezya Başsavcılığı, Necip'in kişisel 5 hesabındaki 681 milyon doların Suudi kraliyet ailesinin kişisel bağışı olduğunu açıklamış, Suudi hükümetinin bunu doğrulamasıyla Necip yolsuzluk iddialarından aklanmıştı.

Necip'in mayısta yapılan genel seçimi kaybetmesinin ardından yeni Başbakan Mahathir Muhammed'in talimatıyla soruşturma tekrar açılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan Necip Rezak Malezya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title