Haberler

Malatya'da Yayınevindeki Cinayetlerin Ardından

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Malatya'daki Yayınevine Saldırı Olayında Gözaltı Sayısının 12'ye Yükseldiğini Söyledi.

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Malatya'daki yayınevine saldırı olayında gözaltı sayısının 12'ye yükseldiğini söyledi.

Valilik binası önünde basın açıklaması yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, İstanbul'dan getirilen bir kişi ile şu anda Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yatan zanlılardan E.G'nin kız arkadaşının da gözaltına alınmasıyla gözaltı sayısının 12'ye yükseldiğini belirtti.

İlk gözaltına alınan zanlılardan 3'nün 17 Nisan günü Orduzu Pınarbaşı mesire yerinde kuru sıkı tabancayla atış tatbikatı yapıldığına ilişkin çıkan haberleri değerlendiren Vali Daşöz, "115 polis teliefonu aranıp konu ihbar edilince, polis Battalgazi kavşağında durdurup arama yapmış ve kuru sıkı silah görülmüş. Anacak, gürültü kirliği nedeniyle Kabahatlar Kanunu'na göre 58 YTL para cezası kesilmiş" şeklinde konuştu.

Gözaltına alınan 10 kişinin sabıka kayıtlarının ve arama kayıtlarının olmadığını tekrarlayan Vali Daşöz, medya organlarında ilgili ve ilgisiz haberler çıkması ve yorumlar yapılmasını da tenkit edip, bu konuda hassas davranılması gerektiğini vurguladı.

Gözaltındaki kişilerle ilgili verilerin en ince ayrıntısına kadar incelendiğini belirten Vali Daşöz, gelişme oldukça açıklama yapılacağını kaydetti. Vali Daşöz, bir soru üzerine gözaltına alınanlar arasında polis memuru bulunmadığını da kaydetti.

(NA-ST-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title