Haberler

Malatya'da "Anayasamızı Yapıyoruz" Toplantısı

Malatya Küçük Millet Meclisi'nin "Anayasamızı Yapıyoruz" toplantısına yazar Şanar Yurdatapan katıldı.

Malatya Küçük Millet Meclisi'nin "Anayasamızı Yapıyoruz" toplantısına yazar Şanar Yurdatapan katıldı.

Özel İdare Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan yazar Yurdatapan, anayasa konusunun herkesin işi olduğunu ifade etti. Anayasayla herkesin hayatının belirlendiğini vurgulayan Yurdatapan, anayasayı yazacak hukukçuların bir terzi ya da mimar gibi olduğunu, siparişi veren insanlara göre anayasayı belirleyeceğini belirtti.

Bu nedenle herkesin anayasa konusunda katılımcı olması gerektiğine vurgu yapan Yurdatapan, Türkiye'de 20 ilde ve İstanbul'da 10 ilçede anayasa konusunda toplantılar yapıldığını bildirdi.

Bilim Yolu Eğitim, Kültür ve Sosyal Araştırma Merkezi (BİLSAM) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gezer de Malatya'da 12 başlık altında her ay anayasa konusunun tartışılacağı toplantılar düzenleyeceklerini belirtti.

Bugün yapılan ilk toplantıda kişi hak ve özgürlüklerini ele alacaklarını dile getiren Gezer, anayasa tartışmalarına herkesin katılması gerektiğini vurguladı.

Gezer ve Yurdatapan, toplantıya çok az sayıda katılımcının olmasını da eleştirdi.

- MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title