Haberler

Malatya Bu Kez Örnek Oluyor

Malatya 0-6 Yaş Grubu Çocuk Yuvası'ndaki Talihsiz Dayak Olayları İddialarından Sonra Malatyalı İşadamlarının Yapımını Üstlendiği 16 Villadan Oluşan Sevgi Evleri Sitesi 2 Ay Sonra Hizmete Giriyor.

Malatya 0-6 Yaş Grubu Çocuk Yuvası'ndaki talihsiz dayak olayları iddialarından sonra Malatyalı işadamlarının yapımını üstlendiği 16 villadan oluşan Sevgi Evleri Sitesi 2 ay sonra hizmete giriyor.

Malatya merkez Beylerderesi mevkiinde yaptırılan Sevgi Evleri'nin bitirilme noktasına geldiğini söyleyen Sosyal Hizmetler Müdürü Murat Konan, "Sevgi Evleri bizim sosyal hizmetler camiasının çok iddialı projelerinden bir tanesi. Sosyal hizmetlerde kışla tipi bakım modeli yerine, ev tipi bakım modeli tercih ediliyor. Bunda bizim için en önemlisi, çocuklara aile ortamında bakılmış olmasıdır" dedi.

Sevgi Evleri'nin çocuklara ev ortamında bakım imkanı verdiğini söyleyen Konan, "Çocuklarımıza daha iyi bakacağız ve çocuklarımız eğitimlerini daha iyi alacaklardır. Malatya'daki Sevgi Evleri, Malatyalı İşadamları Derneği'nin organizasyonu ile 16 adet villadan oluşan bir site şeklinde kuruldu. Buraya 7-12 yaş grubu çocuklarımızı getirerek her villaya ortalama 10 çocuğumuzu yerleştireceğiz. Çocuklarımızı okul döneminde buraya taşımak istiyoruz. Burasını çocukların kaldığı bir ortamdan daha çok, toplumun

da katılacağı sosyal aktivitelerinde gerçekleştirildiği bir ortam olarak yürütmek istiyoruz. Bu konuda vatandaşlara çağrıda bulunuyorum; çocuklarımızı ziyaret edip, onlarla ilgilenmelerini bekliyoruz" dedi.

Malatya 0-6 çocuk Yuvası'ndaki olaydan sonra bu yuvada kalan çocukların gıda ve pek çok ihtiyacının vatandaşların yardımı ile gerçekleştiğini ifade eden Konan, emeği geçenlere teşekkür etti.

(BK-OÇ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title