Haberler

Maksimalist Dekorasyon Nedir?

Güncelleme:

Geniş mekanlar, cesur renkler, iddialı çizgiler ve ihtişamlı bir görünüm… Maksimalist dekorasyon trendinin sadece birkaç kelime ile anlatılması gerekse bunlar söylenebilirdi. Modada ve diğer tasarım dallarında olduğu gibi dekorasyonda da önemli bir yere sahip olan maksimalizm, minimalizmin tamamen zıddı.


Geniş mekanlar, cesur renkler, iddialı çizgiler ve ihtişamlı bir görünüm… Maksimalist dekorasyon trendinin sadece birkaç kelime ile anlatılması gerekse bunlar söylenebilirdi. Modada ve diğer tasarım dallarında olduğu gibi dekorasyonda da önemli bir yere sahip olan maksimalizm, minimalizmin tamamen zıddı niteliğindeki tarzıyla size bambaşka bir yaşam alanı vaat ediyor.

Minimalist dekorasyondan farkı ne?




Maksimalist dekorasyon aslında mekan içerisinde görkemli ve iddialı bir görünüm yakalanması temeline dayanıyor. Minimalist akımdaki gibi sade çizgide yaşam alanları ve az eşyadan ziyade antik, büyük ve kendine has bir yapısı olan eşyalar tercih ediliyor maksimalist akımda. Işıltılı avizeler, duvar kağıtları, antika eşyalar, maun masalar… Suntadan imal edilmiş, sivri köşeli ve hatları kolayca kavranabilen bir masa minimalist yaklaşıma en iyi örnek iken maksimalist yaklaşımda ideal masa, masif ahşaptan el işçiliğiyle üretiliyor.

Maksimalist dekorasyonun temel öğeleri neler?


Öncelikle maksimalist dekorasyon her eşyanın daha büyük ve daha görkemli olanını tercih ediyor. Minimalist dekorasyonda mümkün mertebe sadelik, az ve küçük eşyalar ön plandayken maksimalist dekorasyon, hepsi kendi başına bir karaktere sahip olan gösterişli tasarım unsurlarından yana tavır almakta.

Duvar kağıtları maksimalist anlayışla dekore edilmiş oturma ve çalışma odalarının vazgeçilmezi. Doğrama masalar, görkemli ve parlak avizeler, kadife kaplamalı mobilyalar bu anlayışla tasarlanmış mekanlarda en çok göze çarpan detaylar. Klasik çizgilerin hakim olduğu maksimalist dekorasyonda tabii ki tavanlar da yüksek olmalı. Bu yüksek ve geniş duvarlar, her biri bir sanat eserini andıran duvar kağıtlarıyla bezeniyor. Desenli duvar kağıdı tercih edilmediyse de onun yerini büyük çerçeveli tablolar alıyor.

Deri koltuklar da maksimalist yaklaşımın önemli bir yardımcısı. Yöresel ve el yapımı halılar üzerinde yerlerini alan klasik çizgide deri koltuk ve berjerler görünüme bütünlük kazandırıyor. Bu kadar çeşitli eşyanın aynı mekanı süslemesi kulağa tuhaf gelse de bu kalabalıkta göz yormayan bir görünüm sağlamak da mümkün. Bu da ışık tercihi sayesinde mümkün oluyor.

Lüks ve ihtişamlı avizelerle beraber klasik abajur ve lambaderler de maksimalist dekorayon akımının önemli unsurları. Deri koltuklar, berjerler, el yapımı halılar, duvar kağıtları ve tablolarla bezenmiş yüksek tavanlı ve neredeyse boş yer bulundurmayan, maksimalist akımla dekore edilmiş bir mekanı sıcak gösterecek detay, köşedeki lambaderden yayılan sarı ve loş ışık. Birbirinden bağımsızken dahi oldukça güçlü bir görünüm sergileyen bunca eşyayı ahenk içinde kullanabilmek de maksimalist dekorasyonun inceliği olsa gerek.

Kaynak: Haberler.com / Emlak

Emlak Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title