Haberler

Makine Mühendisi, 72 Çeşit Çikolata Üretti

Bodrum'da, bir makine mühendisinin yaptığı 72 çeşit el yapımı çikolataya, özellikle butik oteller yoğun ilgi gösteriyor.

ALİ BALLI - Bodrum'da, bir makine mühendisinin yaptığı 72 çeşit el yapımı çikolataya, özellikle butik oteller yoğun ilgi gösteriyor.

Bodrum'da bir çikolata firması sahibi Suat Aydar ve eşi Bergüzar Akşit Aydar, yaptıkları birbirinden değişik çikolatalarla dikkat çekiyor. İlçe merkezinde hizmet veren Aydar çifti, Bodrum mandalinası, portakal, keçi boynuzu gibi meyve ve kuru yemişlerden oluşan yiyeceklerin karışımıyla çikolata üretiyor.

Suat Aydar'a eşi de destek veriyor. Bodrum'da iki işletmesi bulunan çift, yaptıkları bazı ürünlerin patentini de aldı. Makine mühendisi ve çikolata imalatçısı Suat Aydar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 72 çeşit çikolata ürettiklerini söyledi.

Bodrum'da mandalinaya çok önem verdiklerini ifade eden Aydar, "Bodrum'da yaşadığımız için Bodrum mandalinasına ayrı özen gösteriyoruz. Mandalina çikolatası 48 saatte oluşuyor. 20 kilogram mandalinadan bir kilogram mandalina püresi elde ediyoruz. Mandalina püresini de 12 saat fermantasyona uğratıp sonra da dünyanın en kaliteli çikolatasıyla kaplayıp lezzetli hale getiriyoruz" dedi.

Bodrum mandalinasının çikolataya aroma kattığına değinen Aydar, şöyle konuştu:

"Bu mandalinanın buraya özgü çok doğal bir kokusu, aroması var. Yaptığımız bu çikolatalara özellikle ilçedeki butik oteller yoğun ilgi gösteriyor. Şu anda 7 ülkeye numune bazında göndermelerimiz oldu. Türkiye'nin büyük bir bölümüne kargoyla ürün gönderiyoruz. Kendi imalatımız olan toplam 72 adet çikolatamız var. Meyve ağırlıklı çikolatalar yapmayı hedefledik. Yaptığımız çikolataların meyvelerini ve aromalarını değil meyvelerin kendilerini kullanmayı tercih ediyoruz. Kendimize ait çikolatalar yapmayı başardık."

Ürünlerin bir hafta içerisinde tüketildiğini anlatan Aydar, çikolata fiyatlarının isteğe göre 1 ila 150 lira arasında değiştiğine vurgu yaptı.

Çikolata yapımında herhangi bir katkı maddesi kullanmadıklarının altını çizen Aydar, "Çok taze bir ürün. İçerisine katkı malzemesi koymuyoruz. Bu nedenle çok ilgi görüyor. Marketlerde satılan diğer çikolatalarda katkı malzemesi bulunuyor. Biz böyle bir malzeme kullanmıyoruz" diye konuştu.

Yaptıkları çikolata çeşitlerinden de örnekler veren Aydar, bunlar arasında karadut, hurma, incir, keçi boynuzu, zencefil, karanfil ve kırmızı karabiber gibi yiyeceklerin karışımından oluşan çikolataların bulunduğunu belirtti.

Bergüzar Akşit Aydar da çikolata olarak, markalaşma yoluna gittiklerini belirtti. Eşinin geliştirdiği çikolataların patentini almak için gerekli mercilere başvurduklarını ifade eden Aydar, "Bodrum mandalinası ilk başvurduğumuz patentli ürünümüz. Şu an patenti onaylandı, uluslararası patent için örnekleri yurt dışına gönderiyoruz. Bunun dışında karadutlu ve çilekçi çikolatalar için de başvurularımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Bodrum Yerel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Bakmadan Geçme

Çitos Efe'nin son hali! "Çocuktan Al Haberi" Efe Koçyiğit son hali nasıl? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis ne görüştü, konu ne? 13-14 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli? Sert olmaması için ne yapmalı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 13 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 13 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title