Haberler

"Mahkeme Var Dediler Geldik"

Albay Dursun Çiçek'in kızı kitap yazdı. "Kışladan Hasdal'a"

SAVCI DAVANIN İKİNCİ ERGENEKON DAVASIYLA BİRLEŞTİRİLMESİNİ TALEP ETTİ

Dursun Çiçek, 'Biz de buraya 'mahkeme var' diye geldik"

Mahkeme Başkanı, 'Göreviniz yaptıklarınızla bağdaşmıyor"

*Dursun Çiçek'in kızı İrem Çiçek kitap yazdı.

*Dalan, ikinci kez tutuklamayacağına dair güvence talebinde bulundu.

"İrticayla Mücadele Eylem Planı" diye adlandırılan belgeye ilişkin görülen davanın 17'inci duruşması taleplerin alınmasıyla devam ediyor. Duruşmaya tutuklu sanık Kurmay Albay Dursun Çiçek ile mahkeme başkanının tartışması damgasını vurdu.

'BİZ DE BURAYA 'MAHKEME VAR' DİYE GELDİK"

Bir yıldır tutuklu olduğunu belirten ve dava dosyasıyla ilgili yaşanan süreci anlatan ve "Nasıl bulacağız bu gerçek adaleti? Ne yapacağız? Böyle adalet mi olur?" diyen Dursun Çiçek'i, Mahkeme Başkanı Şengün, 'Sözlerinizi toparlar mısınız'. Sürenizi iki kat aştınız. Kesmek zorunda kalacağım" diyerek iki kez uyardı. Uyarıdan sonra Dursun Çiçek bağırarak, 'Dinlemiyorsanız anlatmayayım. Biz de buraya 'mahkeme var' diye geldik. Gelin benim yerime oturun görün... Bir sürü çalışma yaptık 'Bitirin' diyorsunuz. Ben de konuşmuyorum" dedi.

'GÖREVİNİZLE YAPTIKLARINIZ BAĞDAŞMIYOR"

Ciçek'in bağırarak sarf ettiği sözlere Mahkeme Başkanı Şengün de sert bir şekilde, 'Görevinizle yaptıklarınız bağdaşmıyor. Söz vermiyorum size. Sabretmek zorundasınız. Lütfen'Beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz. Burada sanık konumundasınız. Mahkemeyle tartışma olmaz" ifadelerini kullandı.

DALAN YENİDEN GÜVENCE TALEBİNDE BULUNDU

Bu arada, davanın gıyabında tutuklama kararı verilen ve kırmızı bültenle aranan sanığı Bedrettin Dalan avukatları aracılığıyla daha öncede yaptığı ancak mahkeme tarafından reddedilen teslim olmak için mahkemeden tutuklanmayacağına dair güvence verilmesi talebini yineledi.

SAVCI, "DAVA İKİNCİ ERGENEKON DAVASIYLA BİRLEŞTİRİLSİN" DEDİ

Duruşmada, taleplerin alınmasının ardından savcı Mehmet Ali Pekgüzel, mütaalasını açıkladı. Savcı Pekgüzel, davanın aralarında fiili ve hukuki irtibat bulunduğu gerekçesiyle ikinci Ergenekon davasıyla birleştirilmesine karar verilmesini istedi. Savcı Pekgüzel ayrıca, Bedrettin Dalan'ın, tutuklanmayacağına dair güvence talebinin de reddine karar verilmesini talep etti.

ÇİÇEK'İN KIZI KİTAP YAZDI 'KIŞLADAN HASDAL'A

Öte yandan Dursun Çiçek'in kızı ve avukatı İrem Çiçek'in 'Albay Dursun Çiçek Vakası-Kışladan Hasdal'a" adlı bir kitap yazdı. Çiçek kitabının halen yayınevinde olduğunu 14 Nisan Perşembe günü piyasaya sunulacağını söyledi. İrem Çiçek'in 220 sayfadan oluşan kitabı gazeteci Emin Çölaşan'ın önsözü ile başlıyor. Kışladan Hasdal'a kitabı 'Süreç", 'Askeri Yargı Yine Devrede", 'Hasdal'a Uzanan iddianame", 'İddialar ve Savunma", 'Askeri Yargının Şaşırtan Sonu" ve 'Çiçek Albay" başlıklı bölümlerden oluşuyor. Kitap kapağında Dursun Çiçek'in İskenderun'da alay komutanı iken katıldığı tören geçişindeki bir fotoğrafı parmaklıklar arkasından görünüyor.

"KİTABI ÖZGÜRLÜKLERİNDEN MAHRUM BIRAKILANLARA ADIYORUM"

Kitabın ekler bölümünde İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın sahte olduğu iddiasına çürütmek üzeri bilirkişi raporları ve bazı belgeler bulunuyor. İrem Çiçek, kitabını ilişkin 'Mahkeme salonlarında ve belgelerinde kalan gerçeklerin halka anlatılması için babamın bir önerisi oldu. Burada yaşananlar gözlerden uzak tutuluyor. Babam duruşmaların TRT'den canlı yayınlanmasını istemişti. Babamın bu arzusunu yerine getirmiş sayıyorum kendimi" dedi. Çiçek sözlerine şöyle devam etti:

'Benzer hukuk cinayetlerini, başkalarının da yaşamaması adına kendimi süreci dışında tutmaya çalışarak, ailemin yaşadıklarını yanlış bilgi ve peşin hükümden uzak tutarak aktarmaya çalıştım. Kişisel duygularımı bir yana bırakarak samimiyetle kaleme aldığım bu kitabı, aylardır haksız yere özgürlüklerinden mahrum bırakılanlara adıyorum'

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title