Haberler

Kayak Öğrenirken İlk Fırçayı Çocuktan Yedim

Doktorluk yaptığı dönemde sahnelere çıkıp dikkat çeken ve Türkiye'nin en ünlü şarkıcılarından biri haline gelen Ferhat Göçer, aynı zamanda sıkı bir kayak....

Türkiye'nin en ünlü şarkıcılarından biri olan Ferhat Göçer, aynı zamanda sıkı bir kayak tutkunu... Şu sıralar 16 Şubat'taki Bostancı Gösteri Merkezi konserine hazırlanan sanatçının bu tutkusunu öğrenince; Kartalkaya'ya birlikte kaymaya gittik.

SIKI KAHVALTI

06.30'da Göçer'in minibüsüyle yola çıktık. Hızlı başlayan yolculuk Kartalkaya yolunda yavaşladı; yolların karlı olması nedeniyle aracımıza zincir takıldı. 3.5 saat süren yolculuğun ardından Kaya Palazzo Otel'e geldik. Kayak yaparken çok enerjiye ihtiyaç olduğunu belirten sanatçı; önce ballı kaymaklı sıkı bir kahvaltı yaptı. Kahvaltı sonrası, saat 12.00 civarında kendisiyle birlikte kayak alışverişine çıktık. Göçer'le; Dorukkaya Otel Snowboard Okulu'nun sorumlusu Timuçin Doğan eşliğinde, kayak malzemeleri satan mağazaları tek tek dolaştık. Bize ürünler hakkında bilgi veren şarkıcı; eldiven, kask, ayakkabı, mont ve pantolonları inceledi. Saatler 14.00'ü gösterdiğinde; Göçer ile piste çıktık. Sanatçı bir yandan kayarken, bir yandan da poz verdi. Göçer 1.5 saat kaydı. Kaymaya üniversitede merak sardığını belirten şarkıcı, sistemli şekilde kaymaya ise 24 yaşında başlamış. Her yıl bir hafta kayak yapan sanatçı, Türkiye'de Kartalkaya'yı tercih ediyor, zaman zaman da İsviçre'ye gidiyor. Göçer kaymanın yaşam kalitesini yükselttiğini söylüyor. Ünlü sanatçı bu sporla ilgili bir anısını da anlattı: "24 yaşında Slovenya'ya gittim. En kolay pistte, hoca eşliğinde kayıyorsunuz. Yanımdan dört-beş yaşında çocuklar geçiyor. Kayak öğrenirken ilk fırçamı dört yaşındaki çocuktan yedim."

GÜNLÜK HAYATTA SPOR KIYAFETLERİ TERCİH EDERİM

Gündelik hayatta spor ve rahat giyinmeyi tercih ediyorum.

Ben çok standart şeyler alıyorum, bu nedenle birkaç markaya takılmıyorum. Mağazaların vitrinlerine bakarken hoşuma giden bir şeyi alıyorum, markası önemli değil.

Birbirine benzer çok fazla takım elbisem var ve genellikle siyah giyiyorum.

Modayı pek takip etmiyorum. Sadece sahne kıyafetleri için takım elbise trendlerini takip ediyorum. Çünkü, sahnede siyah takım elbise giydiğim için küçük değişiklikler anlam taşıyor.

Çok sık tişört ve mont alıyorum. İyi mont bulduğum zaman da kaçırmam.

Bir AVM'ye gittiğimde mutlaka bir spor mağazasına uğrarım ve genellikle bir şey alarak çıkarım.

KAYAK MODASI DEĞİŞKENDİR

Bu tarz sporlarda kıyafet seçimi biraz da karakterle ilgili oluyor. Pist içinde kayanlar; daha çok vücutlarına oturan renkli kıyafetleri, pist dışında kayanlar ise daha doğal renkleri ve geniş kıyafetleri tercih ediyor.

Benim bir kayak takımım var. Taşıma sorunu olduğu için gittiğim yerlerde son teknolojiyle üretilmiş takımları kiralayabiliyorum.

Ayağa sıkı oturan ayakkabılar tercih edilmeli. Kask ve gözlük takmaya da özen gösterilmeli.

Sezon sonunda ya da sezon başlamadan önce kayak kıyafetlerini alırsanız, alışverişinizi daha uygun fiyata getirebilirsiniz.

Kartalkaya'da ortalama kayak malzemeleri fiyatları şöyle:

Mont: 399 TL

Kask: 179 TL

Eldiven: 99 TL

Gözlük: 119 TL

Maske: 29 TL

Pantolon: 299 TL

İçlik: 59 TL

Polar: 85 TL

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Ferhat Göçer Kartalkaya Türkiye Magazin Haberler

Tarihi seçim sona erdi! Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi

Tarihi seçim sona erdi! Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi

Erdoğan'dan elektronik sigarayla ilgili net mesaj: Müsaade etmeyeceğiz

Erdoğan'dan elektronik sigarayla ilgili net mesaj: Müsaade etmeyeceğiz

Seçimden zaferle ayrılan Ali Koç: Fenerbahçe çağı bugünden itibaren başlıyor

Seçimden zaferle ayrılan Ali Koç: Fenerbahçe çağı bugünden itibaren başlıyor

Bakmadan Geçme

YKS soruları sızdı mı? ÖSYM Başkanı Ersoy iddiaları yalanladı Fenerbahçe seçim sonuçları 2024! Ali Koç ve Aziz Yıldırım hangi sandıktan kaç oy aldı? İşte oy sayıları Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın aldığı toplam oy sayıları kaç? Aziz Yıldırım ve Ali Koç yüzde kaç oy aldı? (%) Fenerbahçe başkanlık seçimi sonucu! BAŞKAN KİM OLDU? İşte sandık sonuçları Aziz Yıldırım kaç oy aldı? Fenerbahçe başkanlık seçiminde Aziz Yıldırım'ın oy sayısı kaç? Ali Koç kaç oy aldı? Fenerbahçe başkanlık seçiminde Ali Koç'un oy sayısı kaç? Fenerbahçe başkanlık seçiminde kaç oy kullanıldı? Kullanılan oy sayısı! 9-10 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 9-10 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi!
İstanbul Havalimanı'nda alarm! 600 metrede uçan dronu son anda fark ettiler

İstanbul Havalimanı'nda alarm! 600 metrede uçan dronu son anda fark ettiler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title