Haberler

Böyle Konser Görülmedi

Karşıyaka Belediyesi Filarmoni Orkestrası, Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde gerçekleşen konserle sezon finalini yaptı.

Karşıyaka Belediyesi Filarmoni Orkestrası, Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi'nde gerçekleşen konserle sezon finalini yaptı. Orkestrayı yöneten dünyaca ünlü sanatçı Gürer Aykal'ın, Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar ve izleyenler arasından kurayla seçtiği kişilere 'şef' görevi vermesi beğenildi. Filarmoni, ayakta alkışlandı. Aykal, daha önce de Cem Yılmaz ve Ali Poyrazoğlu gibi isimlere orkestrayı yönettirmişti.

AYKAL BEĞENİLDİ

Konserin ilk bölümünde genç sanatçı Emre Şen piyanoda solist olarak sahne aldı. Bu bölümde Franz Liszt'in piyano konçertosu seslendirildi. Beğenilen eserler, izleyicilerden alkış aldı. Konserin ikinci bölümünde orkestra, Macar Halk Dansları'ndan örnekler sundu. Dünyaca ünlü orkestra şefi Gürer Aykal'ın performansı da konsere katılanları büyüledi. Ayakta alkışlanan Aykal, kura ile belirlenen 7 kişiye kısa süreliğine orkestrayı yönettirdi.

KARŞIYAKA SANAT KENTİ OLACAK

Konser günü İzmir dışında olan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da prova çalışmalarına katıldı. Kısa süre orkestrayı yöneten Akpınar "Karşıyaka sanatla yaşayan bir kent olacak. Sanata ve sanatçıya önem veren bir belediyeyiz. Sanatsal ve kültürel etkinliklerimizi daha da artıracağız" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Hüseyin Mutlu Akpınar Gürer Aykal Karşıyaka İzmir Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title