Haberler

Ayla Öğretmen Milli Oldu

Ayla Öğretmen Milli Oldu

'Arka Sokaklar'ın Ayla Öğretmeni Filiz Taçbaş, Kortlara Adını Milli Tenisçi Olarak Yazdırdı.

'ARKA SOKAKLAR'IN AYLA ÖĞRETMENİ FİLİZ TAÇBAŞ, KORTLARA ADINI MİLLİ TENİSÇİ OLARAK YAZDIRDI.

Milli formayla ilk karşılaşmasına Antalya'da devam eden Seniors Dünya Şampiyonası'nda çıkan oyuncu, "Bu müthiş bir duygu, seremonide çok duygulandım. Ağlamamak için kendimi zor tuttum" dedi.

171 ülkenin katıldığı şampiyonada rakiplerinin aynı zamanda oyuncu olduğunu öğrenen tenisçiler Taçbaş'a büyük ilgi gösterdiler ve birlikte fotoğraf çektirdiler. Bunun da kendisine ayrı bir keyif verdiğini belirten Filiz Taçbaş "bütün sanatçılara spor yapmalarını öneririm" dedikten sonra sözlerine şöyle devam etti: "Spor insanın sadece fiziksel değil ruh sağlığına da olumlu yansıyor. Bir röportajda bir oyuncu meslektaşım 'her oyuncu mutlaka hapishane deneyimi yaşamalı'demiş. Spor yapmak çok daha iyi bir öneri değil mi... Göz önünde kişiler olarak spor yaparak da topluma doğru mesajlar vermiş oluruz. İstisnalar kaideyi bozmaz ama spor yapan kişiler çoğu zaman ahlaklı ve dürüst kişilerdir. Aileler onun için çocuklarını spor yapmaya yönlendiriyor. Ben spordan sonra sete gittiğimde performansımın çok daha yüksek olduğunu hissediyorum."

Ülkemizin oyuncu olarak ilk milli sporcusu olma özelliğini de taşıyan Filiz Taçbaş tenise 15 yıl önce doktor önerisiyle sağlığı için başladığını belirttikten sonra milli takıma seçiliş öyküsünü de şöyle anlattı: "Milli takım elemelerine girebilmek için yıl içinde en az 4 klasman turnuvasında korta çıkmanız gerekiyor. Ben 5 turnuvaya katıldım ve bunların 4 tanesinde final oynadım. Böylece çok yüksek bir puana ulaşarak milli takım elemelerine katılma hakkı elde ettim. İzmir'de yapılan elemelerde de 8 sporcu arasında ilk dörde girerek milli takıma seçildim.Yani şimdi Türkiye'nin en iyi dört kadın tenisçisinden biriyim."

Kendisine ilk olarak milli olmayı hedef koyduğunu bunu da başardığını söyleyen Filiz Taçbaş, "Yalnız bu şampiyonada gördüm ki daha çok çalışmam gerek. Biz Türkiye olarak da teniste daha yolun başındayız."

Filiz Taçbaş tenisin yaşamındaki yerini şöyle dile getirdi: "Ailem, işim ve tenis. Benim yaşamımdaki üçgen diyorum bunlara. Bu sıralamada bu üçgen de ölünceye kadar değişmeyecek."

Kaynak: Gecce / Magazin
Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

İsrail, Lübnan'ın kalbine saldırdı! Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

Cinayeti çözecek ses kaydı: Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Skandal görüntüler ortaya çıktı! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

Skandal görüntüler! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });