Haberler

Maçın Ardından

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, 2-1 biten Kardemir Karabükspor maçıyla ilgili, haklı bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, 2-1 biten Kardemir Karabükspor maçıyla ilgili, haklı bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Sağlam, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, sıkıntılı bir maç olacağının bilinciyle maça çıktıklarını ifade etti. İlk yarıda kısır bir döngü içinde dönüp kaldıklarını belirten Sağlam, ikinci yarıda ise daha bilinçli şekilde oyuna çıktıklarını vurguladı.

Doğru takım savunması yapamadıklarını, bu yüzden kalelerinde zaman zaman pozisyon gördüklerini dile getiren Sağlam, "Ama genel anlamda maçı bir bütün olarak düşünürsek, hemen hemen her şeyi takımımız adınadır. Dolayısıyla haklı bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum" dedi.

Kendi adlarına stresli bir ortamda alınan galibiyetin daha anlamlı olduğuna işaret eden Sağlam, "Tabii şu konuda kendimizi eleştirmemiz lazım; 11-11 oynarken dahi çok kontratak yemeyen takımın, özellikle 11-10 kaldıktan sonra öyle bir pozisyon vermesi biraz irdelenmeli. Biz de bu konuyu irdeleyeceğiz. Son dönemlerde puan kaybediyorduk. Alınan galibiyet nedeniyle oyuncularımı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Oyunculardan Murat Erdoğan da çok zor bir maça, mutlak galibiyet parolasıyla çıktıklarını, hedeflerini yakaladıklarını için mutlu olduklarını söyledi.

Wissem Ben Yahia ise oyuna çok kontrollü çıkıp, bekledikleri galibiyeti aldıklarını kaydetti. Yahia, kırmızı kart gören takımların genel olarak daha atak oynamaya başladığını dile getirerek, "Karşı taraf 10 kişi kaldıktan sonra bunu yapmaya çalıştı. Rakibimizin bu ataklarıyla iyi başa çıktık. Bu yüzden sevinçliyiz" diye konuştu.

-Kardemir Karabükspor cephesi-

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal da oyundan, özellikle 10 kişi kaldıktan sonra yapılan mücadeleden memnun olduğunu söyledi.

Maçın yaklaşık 35-40 dakikasında 10 kişi oynadıklarını hatırlatan Bakkal, şöyle konuştu:

"Özellikle oyun disiplini anlamında iyiydik. Bu sonucu hak etmedik. Tabii 1 oyuncu eksik olduğu zaman oyun şablonunuz da değişiyor ama pozisyonları da bulduk, golü de bulduk. Talihsiz bir gol yedik. Çalıştığımız dönemden itibaren hakem dahil hiçbir şeye bahane uydurmadım ama penaltı kırmızı kart değilse... Öyle diyorlar. İkinci devrede verdiği kararlar çok uzak yerlerden çalındı. Bugün hoca çok sağlıklı bir maç yönetmedi. Saygı duyduğum bir hoca ama sağlıklı bir maç yönetmedi. Niye böyle konuşuyorum- Çünkü takım çok iyi mücadele etti. Sonuç bu olmamalıydı. Burada Mersin'e de başarılar diliyorum. Kazanmaları gereken bir maçtı."

Bazı kararlardan sonra takımın demoralize olduğunu anlatan Bakkal, "Belirli kararlardan sonra takım 'Acaba-' demeye başlıyor. Özetle takımdan memnunum. Ortaya konan mücadeleden memnunum. Oyun anlayışından da memnunum. Talihsiz bir skor aldık" diye konuştu.

Oyunculardan Hamroun ise iyi bir performans sergilediklerini ancak hakemin iyi maç yönetemediğini savundu.

Mabiala da oynamak istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını, hakemin kararıyla geriye düştüklerini ancak yılmayarak mücadeleye devam ettiklerini ve ikinci golden sonra maçı toparlamak için zamanın kalmadığını kaydetti.

Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar / Ülkü Parlakyıldız Karakuş

Yayıncı: Tarkan Demir - MERSİN

Kaynak: AA / Spor

Mersin İdmanyurdu Nurullah Sağlam Mesut Bakkal Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title