Haberler

Lorant, Karaman'ı Sık Takım Değiştirmekle Suçladı, Futbolcularını Uyardı:"konuşarak Maç Kazanılmaz"

Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Werner Lorant, Takımla İlgili Açıklamalarda Bulunan Futbolcularını Sert Bir Dille Uyardı. Basına Açıklama Yapan Futbolculara Büyük Ceza Vereceğini Belirten Lorant, "Konuşarak Maç Kazanılmaz" Dedi. Hafta Sonu Deplasmanda Oynayacakları Ankaragücü Maçını da Değer...

Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Werner Lorant, takımla ilgili açıklamalarda bulunan futbolcularını sert bir dille uyardı. Basına açıklama yapan futbolculara büyük ceza vereceğini belirten Lorant, ¨Konuşarak maç kazanılmaz¨ dedi. Hafta sonu deplasmanda oynayacakları Ankaragücü maçını da değerlendiren Lorant, ¨Ankaragücü`nün hocasını tanıyorum. Sık sık yer değiştiriyor. İnşallah şımarık oynarlar ve bize avantaj olur¨ dedi.

Erciyesspor Teknik direktörü Werner Lorant, hafta sonu deplasmanda oynayacakları Ankaragücü maçı öncesi Hacıboydak Kulüp Sosyal Tesisleri`nde basın toplantısı düzenledi. Trabzonspor ve Galatasaray maçlarından 6 puan alabilecekken puansız ayrıldıklarını belirten Lorant, Karşıyaka kupa maçında ise futbolcuların gerçek performansı sahaya yansıtamamasından yakındı. Erciyesspor`lu futbolcuların antrenmandaki performansı henüz sahaya yansıtamadığını ve bunun için zamana ihtiyacı olduğunu belirten Lorant, ¨Biraz daha zamana ihtiyacımız var. Trabzonspor, Galatasaray ve Karşıyaka maçlarında benzer goller yedik. Karşıyaka maçı öncesi futbolcularımı bize sadece duran toptan gol atabileceklerini söyledim ve bunu gösterdim. Ama ne oldu? O şekilde bir gol yedik. İlk yarı 4-0 olabilirdi. Ama devre 1-0 bitti. Bu beni çok sinirlendirdi ve kızdığım için kulübeden çıkmadım¨ diye konuştu.

ANKARAGÜCÜ`NÜN HOCASINI TANIYORUM

Ankaragücü ile Kayseri Erciyesspor`un durumlarının birbirine benzediğin ve 3 puanlı sistemde ev sahibi takımın daha avantajlı olduğuna inanmadığını vurgulayan Lorant, ¨Ankaragücü biri kupa, üst üste iki maç kazandı. Ama, 3 puanlı sistemde bunlar önemli değil. Ankaragücü`de aynı bizim durumumuzda. Ankaragücü`nün hocasını da tanıyorum. Her zaman değişmeler yapıyor. Burda başarılı olamazsa başka bir takıma gidiyor. Malatya`ya gitti, başarılı olamadı, Ankara`ya geri döndü. Ben onu seviyorum ve iyi tanıyorum.¨

Lorant, gazetecilerin, Karaman`ın Kayserispor`daki başarısını anlatması üzerine ise, ¨ Başarılı olmadığını söylemedim ki. Geçen sezon da Ankaragücü`nde başarılıydı. Tanıdığımı seyledim, başka bişi söylemedim. O`nu tanıyorum ve bize karşı nasıl oynayacağını da biliyorum. Konya`ya karşı nasıl oynadıklarını da biliyorum herşeyi biliyorum. Bizim de akıllı olmamız gerekiyor. Ankaragücü maçını kazanmak istiyoruz. Ama doksan dakika çok çalışmamız gerekir. Ankaragücü çok çalışan ve çok koşan bir takım. İki maç üst üste kazanmanın moraliyle çıkacaklar bizim maça. İstiyorum ki, bize karşı bu galibiyetler nedeniyle biraz şımarık oynasınlar. 2 galibiyet rehavet yapsın. Bu bizim avantajımız olur. Benim oyuncularım hep birbirinden birşeyler bekliyor. Ama önce kendileri hedefli olacak. Mühüm olan başka oyunculara değil, kendi performanslarını yükseltmeleri. Ama bunu gerçekleştireceğiz.¨ dedi. Lorant, Ankaragücü maçı öncesi Cem, Yalçın ve Bouazizi`nin sakatlıklarının defansta sorun yarattığını da kaydetti.

KRİTİK ÜÇ HAFTA

Kayseri Erciyesspor`un kriitik 3 haftaya girdiğini ve kendisinin böyle zor dönemlere alışık olduğunu belirten Lorant, ¨Ben burdayım. Zorluklara alışkınım. Bunlar önemli değil. Önümüzdeki 3 maç bizim için çok önemli. . Ankaragücü deplasmanı ve ardından iç sahada Konyaspor ve Gençlerbirliği maçları. Oyuncular, yönetim ve taraftarın bunu bilmesi gerekir. Daha iyi oynamamız gerekir. İki iç saha maçı var onları mecburen kazanmamız gerekir. Dış sahada kazanmak mümkün ama mecbur değil. Ama tabi ki Ankara`ya kazanmak için gideceğiz. Ve böyle maça başlayacağız. Benim kadroma baktığın zaman bu konuda eksiklerimiz var. Neden, çünkü maça gidip oynamak yeterli değil. Oraya gittiğiniz zaman da kazanmayı istemelisiniz. Bunu da oyuncuların düşünmesi ve gerçekleştirmesi gerekiyor. Bu konuda takımla biraz daha çalışmam gerekiyor. Çünkü her oyuncunun bu konuda eksiklikler var. Bunu idmanlarda da görebiliyorum. İyi idman yapıyorlar. Ama, istediğim performansı daha maça yansıtamıyorlar. Maçlarda daha fazla koşmak, topa daha fazla sahip olmak önemli. Bunu anlamaları ve gerçekleştirmeleri gereki.¨ dedi.

KONUŞANI YAKARIM

Karşıyaka maçından sonra bazı futbolcuların, ¨Demek ki daha takım olamamışız¨ şeklindeki eleştirilerine de sinirlenen Lorant, şöyle dedi: ¨Futbolcu fazla gereksiz ve ters şeyleri konuşmaz. Bu birincisi. Bir oyuncu basına karşı konuştuğu zaman kendi performansıyla ilgili konuşabilir. Başka oyuncularım hakkında konuşamaz. Böyle bir oyuncuyu yakalayım büyük ceza veririm. Bir oyuncu önce kendisi iyi oynayacak. Biri iyi oynarsa ikincisi de iyi oynar. Başkasını suçlamayacak. Suçu başkalarına atmayacak. Bunu sevmem ve çalışmalarını isterim. Konuşmasınlar çalışsınlar. Konuşmakla maç kazanılmaz. Hiçbir maç konuşarak kazanılmaz. ¨

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title