Haberler

Lokmacı Kapısı'ndaki Üst Geçidin Kaldırılması

İçişleri Bakanı Özkan Murat, Lefkoşa Lokmacı Barikatı'ndaki Köprünün Kaldırılmasının Ardından Rum Tarafındaki Duvarın Kaldırılması ve Barikatın Açılması Gerektiğini Vurguladı.

İçişleri Bakanı Özkan Murat, Lefkoşa Lokmacı Barikatı'ndaki köprünün kaldırılmasının ardından Rum tarafındaki duvarın kaldırılması ve barikatın açılması gerektiğini vurguladı.

Köprüyü kaldırma çalışmalarını yerinde inceleyen KKTC İçişleri Bakanı Özkan Murat, burada Türk ve Rum gazetecilere yaptığı açıklamada, Kıbrıs Türk tarafının duvarın ardından Rumlar tarafından bahane haline getirilen köprüyü de yıktığını belirterek, "Elimizden geleni yaptık ama karşıda koskoca utanç duvarı duruyor" dedi.

Rum Yönetimi Başkanı Tasos Papadopulos'un, "köprü kalksa bile bu yolun açılacağı anlamına gelmez" şeklindeki açıklamasına dikkat çeken Özkan Murat, "Türk tarafı yine elini uzattı ama görünen o ki elimiz havada kalıyor" diye konuştu.

KKTC İçişleri Bakanı, bir soru üzerine Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) ile Cumhurbaşkanlığı ve hükümet arasında kesinlikle sorun bulunmadığını da söyledi ve "Zaten bugünden itibaren bunları konuşmanın anlamı yok" ifadelerini kullandı.

Bundan sonra Rum tarafındaki duvarın kaldırılmasına yoğunlaşmak gerektiğini vurgulayan Özkan Murat, bir Rum gazetecinin, "Kapının açılması halinde polis ve gümrük kontrolü olacak mı?" şeklindeki sorusuna, "Bütün geçiş kapılarında ne varsa burada da o olacak" yanıtını verdi.

Murat, yine bir Rum gazetecinin "askersizleştirme" ile ilgili sorusu üzerine de, "Biz o konuda da görevimizi yaptık. Adayı barışa götürecek Annan Planı'na evet dedik" diye konuştu.

(TAK-CY-CY-FS-FS-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title