Haberler

Liyakat 'AYŞE Başarırsa' Hedefiyle Yola Çıktı

Güncelleme:

İzmir'den doğan girişimcilik derneği LİYAKAT' ın, geleceğin iş kadınları olan genç kızlarımız adına hazırladığı 'AYŞE BAŞARIRSA' projesine başvurular başladı.

Liyakat Derneği'nin öncülüğünde, Buca Belediyesi, Dry Center ve KALDER İzmir Şubesi' nin hizmet sponsorluğu ile yürütülecek projede, genç kızların iş hayatına hazırlanırken özgüvenlerini artıran, mesleki, sosyal ve kültürel alanda gelişimlerini sağlayan eğitim programları düzenlenecek, kendilerine staj imkanı oluşturulacaktır. Ayşe Başarırsa projesinde, kişisel gelişim ve motivasyon amaçlı eğitim, staj yeri, mentörlük desteği, söyleşiler, resim atölyesi, sinema, sergi, hobi workshopları gibi aktiviteler yer alırken bursiyer kızların dönemsel ihtiyaçlarının giderilmesi gibi faydalar da sağlanacaktır.

Perküsyon eğitmeni Sn. Emir Cenk Aydın'ın öncülüğünde AYŞE BAŞARIRSA projesine farkındalık yaratmak amacıyla İzmir'in üç ayrı yerinde perküsyon gösterisi düzenleyerek 'HEPİMİZ AYŞE'YİZ, FATMA'YIZ, ELİF'İZ" diyen LİYAKAT DERNEĞİ, 'AYŞE BAŞARIRSA' projesi ile girişimciliğe destek için bir adım daha attı. Genç kızların geleceklerini hazırlama hedefiyle yola çıkan projede; geleceğin başarılı iş kadınlarına çıkacakları bu uzun yolda rol model oluşturabilecekleri sağlam bir zemin hazırlanacak. Yaklaşık bir yıl sürecek proje sonunda, dernek tarafından verilecek olan eğitimlere katılan öğrencilere fakülteleri bünyesinde öğrenim gördükleri alanlarda da staj yapabilme imkanı da sağlanacaktır.

Girişimcilik konusunda toplumun farklı sosyal kesimlerine destek vermek için yola çıkan LİYAKAT DERNEĞİ Başkanı Berkay Eskinazi, 2017 yılı HAZİRAN ayı verilerine göre, kadınların iş gücüne katılma oranının yüzde 34.1 oluşuna dikkat çekerek şunları söyledi:

"Kadınları bu yönde desteklemek amacıyla yapılacak her projenin geleceğimize sağlam temeller kazandırma konusuna katkısına inanmaktayız. Ayşe Başarırsa projesi ile kadınların girişimcilik yönünü açığa çıkarmak adına bizler, İzmir Devlet Üniversitelerinde burslu olarak okuyan başarılı kız öğrencilerin öğrenim hayatları sonunda atılacakları iş ve sosyal hayata hazırlanmalarına maddi ve manevi olarak destek olmak istiyoruz. Hedefimiz bursiyer kızlarımızın özgüvenini artıran, mesleki, sosyal ve kültürel alanlarda kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak çok çeşitli eğitim programlarını düzenlemek, kendilerine çıkacakları bu uzun yolda rol modeller oluşturabilecekleri zeminleri hazırlamak ve yaklaşık olarak bir yıl sürecek bu proje sonunda; derneğimiz tarafından verilecek olan eğitimlere katılan öğrencilere fakülte bünyesinde öğrenim gördükleri alanlarda da staj yapabilme imkanı sağlamaktır "dedi.

Projenin liderliğini üstlenen, Liyakat Derneği Üyesi Sn.Ceren Sertdemir Yavuz ise; Genç kızlarımızın gelecekleri adına başlattığımız bu projede ben ve proje ekibi arkadaşlarım her bir aşamasıyla birebir ilgilenerek 09 Ekim - 19 Ekim tarihleri arasında info@liyakat.org.tr adresine başvuruları kabul etmeye başladık. 21 Ekim itibariyle projemize başvuru yapan öğrencilerimizin mülakatlarını, alanında uzman akademisyenler, başarılı ve öncü iş kadınları ile proje yürütücülerinden oluşan bir ekip eşliğinde gerçekleştireceğiz. Sonrasında genç kızlarımıza, girişimcilik ve liderlik adına katma değer donanımlar eklemek adına var gücümüzle çalışacağız. Ayşe Başarırsa diye yola çıkacak ve bizimle birlikte bu projede yol alacak olan AYŞE' ler, ELİF'ler , EBRU' lar sayesinde projemizi başarı ile tamamlayacağız'' dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İzmir Aydın Buca Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title